Најновије

АМЕРИКАНЦИ ТРАЖЕ РЕШЕЊЕ ЗА МОЋНУ РУСКУ АРМАТУ?! САД развијају тенк нове генерације, а ово им је циљ! (ФОТО)

Амерички војни тенковски истраживачки, развојни и инжењерски центар (ТАРДЕЦ) већ започиње истраживање главног борбеног тенка нове генерације у оквиру новог развојног програма.

Армата (Фото: mil.ru)

Радећи у оквиру овог концепта, војска жели да добије брзо борбено возило које превазилази перформансе других тенковских и тешких борбених возила.

Борбено возило нове генерације имаће сигурну позицију, навигацију и тајминг, али и развијене мреже које ће омогућити будућим маневарским формацијама да извршавају полунезависне операције док изводе маневарска окретања ка противнику.

Судећи према неким приказима концепта "НГЦВ-ФДЛ", нови тенкови ће бити мањи и лакши од постојећих "Абрамса" и "Леопарда". 

Ови прикази потичу из команде за развој борбених способности Сједињених Држава.

Нови тенкови ће такође бити опремљени савременим реактивним штитом због заштите од противтенковских вођених пројектила, РПГ-ова, противтенковских ракета и тенковске мунциије "ХЕАТ".

Очекује се да ће до финалног решења доћи до 2023. године када ће се донети одлука о могућој замени тенкова "Абрамс" који су већ 40 година у служби америчке војске.

Лукашенко најавио Трећи светски рат. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА