Најновије

"ЈУТРОС СУ НАМ ПУШТАЛИ ПЕСМЕ ЛЕПЕ БРЕНЕ": Српски се све више чује у албанским летовалиштима, ево шта кажу наши који су овде на мору

Затварањем граница Грчке и Црне Горе за држављане Србије, многи туристи из наше земље одлучили су да овог лета пропусте одлазак на море, међутим, други су одлучили да пруже прилику Албанији, дестинацији коју су житељи Новог Пазара открили још пре неколико година.

Албанија (Фото: Јутјуб)

Некима од њих је ово већ четврта или пета сезона како летују у неком од градова Албаније на обалама Јадранског или Јонског мора.

Међу њима је и пензионисани инжењер из Новог Пазара којег је Драч толико очарао да је пре две године решио и да купи стан.

"Ниједном се нисам покајао"

- Потенцијале Драча сам препознао приликом првог летовања и схватио сам да ће због љубазности угоститеља, лепе плаже, чистог мора и повољних цена, туризам овде цветати. Нити једном се нисам покајао, па сада већину године проводим у Албанији. Људима поручујем да оставе предрасуде по страни, приморски градови у тој земљи, хотели и услуга не заостају за Црном Гором, Грчком или Турском, а цена је много приступачнија – прича он.

Иако је видно мање туриста ове године у односу на прошлу, прича овај Новопазарац, приметно је да има знатно више гостију из Србије.

Пуно је таблица из Србије

- Прошлог лета нисам видео пар аутомобила са регистарским ознакама градова из Србије, а овог лета их има много, много више. Српски се чује на улици, има људи из Београда, Смедерева, Сомбора, Ниша, Лесковца – додаје он.

Цене су, каже, исте као и прошле године, а намирнице коштају као и у Србији или су чак и јефтиније. Једино је, додаје, гориво нешто скупље. Вредност лека и динара је приближна, тако да је поређење једноставно.

Професор одушевљен Албанијом

Препоруке својих суграђана ове године послушао је и професор економије који ових дана борави у Саранди, на обали Јонског мора, на југу Албаније.

- Овде смо од понедељка, путовали смо преко Косова, није потребан ПЦР тест, нема изолације, није било никаквих проблема. Путеви су добри, услуга врхунска, власници апартмана љубазни. Јутрос су нам за доручак пуштали песме Лепе Брене. Мало је рећи да сам пријатно изненађен, море чисто, град је прелеп, увече је све пуно – извештава он из Саранде.

Онима који планирају долазак у Саранду или Валону препоручује да обавезно обиђу и “Плаво око”, извор реке Бистрице, са бистром плавом водом са мехурићима која извире из бар 50 метара дубине.

- Једну ноћ смо провели и у Тирани, а планирамо да посетимо и Борш и Ксамил. Утисци за ова три дана су феноменални, презадовољни смо – поручује он.

Четири дана - три светска хаоса, сви се питају шта је следеће?  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА