Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН СУРОВОГ ПРИНЦА: Исповест саудијског шпијуна шокирала свет: Нашао ме је у Канади и послао елитну групу "тигрова" убица на мене

Америчком суду поднета је тужба против саудијског престолонаследника Мохамеда бин Салмана. Бивши високопозиционирани саудијски обавештајац Саад ал-Џабри оптужује га да је послао групу егзекутора у Канаду, с намером да га убију.

Трамп и Салман (Фото: Сајт америчког председника)

Према извештајима тамошњих медија, Интерпол је 2017. одбацио захтев службеног Ријада да изручи Ал-Џабрија, уз објашњење да је реч о политички мотивисаној потерници, јавља "Ал Џазира Балканс".

Ко су Салманови "тигрови"?

Саудијски извор са знањем о обавештајним службама своје земље, открио је за сајт "Мидл Ист Ај" неке детаље о овом одреду смрти.

Фиркат ел-Немр или Одред тигрова, добро је познат западним обавештајним службама. Формиран је 2017. године, а чини га је 50 најбољих обавештајних и војних оперативаца у краљевству.

Одред је добио име по генералу мајору Ахмеду ал-Асирију, заменика шефа саудијске обавештајне службе, који је отпуштен из Ријада, након снажног међународног притиска на Саудијску Арабију да предузме мере због Кашогијевог убиства.

Група је регрутована из различитих грана саудијских безбедносних служби, па је чине стручњаци за више области. Њени чланови су непоколебљиво одани престолонаследнику Ријада.

Како пише "Мидл Ист Ај", неке од информација није могао да потврди, али је у питању аутентичан извор.

Мисија Одреда тигрова је да у тајности елиминишу саудијске дисиденте на домаћој, али и на страној територији, на такав начин да те ликвидације прођу непримећено у медијима и код међународне заједнице и политичара.

- Они (саудијско вођство) верује да ће хапшењем критичара да изазову велики притисак, па су почели да их у тишини убијају - рекао је извор.

Прочитајте ОВДЕ    како то Ердоган поново демонстрира силу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА