Најновије

ОГРОМНА ЦИФРА: За колико кривичних дела се терети Порошенко?

Адвокат бившег председника Украјине Петра Порошенка Иља Новиков објавио је број кривичних подтупака покренутих против његовог клијента, преносе РИА Новости.

ПетроПорошенко (Фото: Јутјуб)

„Стално нас питају колики је тренутни број кривичних пријава на Порошенковој листи. Опет, не знамо, не можемо бити сигурни да тамо нема нечега о чему не знамо, али од сада је то 58 кривичних пријава “, рекао је Новиков новинарима.

Раније је други адвокат Порошенка, Игор Голован, рекао да је против бившег председника отворено 15 случајева, укључујући и члануве „Задирање у територијални интегритет“, „Узурпација државне власти“, „Издаја“, „Присвајање туђе имовине“ и „Финансирање тероризма“.

Дана 9. септембра Државни биро за истраге објавио је да је закључио низ случајева против Порошенка. Они су се односили на крађу посебне опреме у председничкој гарди, притисак на судије и покушаје нелегалног одузимања имовине Украјинске православне цркве Кијевске патријаршије.

Порошенко се појављује у кривичним предметима о легализацији прихода стечених криминалом преко офшор компанија, прању новца, покушају државног удара, итд. У великом броју случајева је позван као сведок. Бивши председник је добио статус осумњиченог у случају незаконитог именовања заменика шефа Спољне обавештајне службе.

Колико година је потребно Украјини да реинтегрише Донбас, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА