Најновије

КРИВОКАПИЋ: Неће бити Србије на простору Црне Горе, нити ћемо повући признање окупиране српске покрајине!

„Нико не може да каже да је Србија непријатељска држава Црној Гори“, поручио је лидер победничке коалиције ‘За будућност Црне Горе’ Здравко Кривокапић након узавреле атмосфере и тзв. патриотског скупа присталица ДПС-а у Подгорици.

Здравко Кривокапић (Фото: Јутјуб)

Очекујем да ће после формирања нове владе, без обзира на политику подела коју је до сада водила владајућа ДПС, односи Србије и Црне Горе у будућности бити потпуно природни и пријатељски – рекао је Кривокапић и подсетио да „сви у Црној Гори имају пријатеље, рођаке и кумове у Србији“.

Он је тако прокоментарисао поруке које су се могле чути на скупу у недељу, попут: „не дамо државу“ и „није ово Србија“.

На питање шта је довело до толике мржње према Србији и Србима, која се могла осетити на скупу у Подгорици, Кривокапић каже да је креатор такве политике управо онај ко је до сада владао. То је непримерено и то хоћемо да исправимо и заједно са свима створимо добросуседски однос, нагласио је лидер најјаче опозиционе коалиције.

– То мора да буде на узајамној сарадњи и поштовању и да нико никога не угрожава, као и да свима буде јасно да не постоји ни пројекат „велике Србије“, нити „велике Албаније“, који се може десити на простору Црне Горе – истакао је Кривокапић.

По питању Косова и Метохије, каже да се опозиција у раније дефинисаним принципима обавезала да ће поштовати све међународно преузете обавезе.

– Нас радује то што је предсједник Србије Вучић потписао пред председником САД споразум о сарадњи. То је вероватно једна релаксација за све друге, па и за Црну Гору, која ће поштовати све то што су се договорили – рекао је он.

"Русија Вучићу неће опростити, Захарова је то урадила по одобрењу Лаврова и Путина." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА