Најновије

МАСОВНА ПРОИЗВОДЊА Ф-35 ОДЛОЖЕНА НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ: Америчка авијација остаје без жељених авиона?

Пентагон је одлучио да на неодређено време одложи масовну производњу ловаца-бомбардера пете генерације Ф-35. Према Блумбергу, званичници су такође назначили када ће ловац бити спреман за борбена испитивања, која су више пута одлагана од 2017. године.

F-35 (Фото: Јутјуб)

Испитивања су била заказана за децембар 2020, а одлука о масовној производњи за програм вредан 398 милијарди долара требало је да буде донета најкасније у марту. Портпарол америчког подсекретара за одбрану Џесица Маквел објаснила је да су разлог отказивања технички проблеми и утицај пандемије вируса корона.

Нови датум биће одређен након независног техничког прегледа.

У октобру је Popular Mechanics ​​известио да су се Lockheed Martin и Пентагон договорили да одложе пуштање F-35 Lightning II пошто је војска инсистирала на тестирању коначног дизајна серијског возила на Заједничком симулационом окружењу (ЈСЕ). Разјашњено је да би извођење тестова у условима блиским стварним захтевало превише времена и новца.

Породицу мултифункционалних ловаца пете генерације F-35 Lightning II производи од 2001. године највећа светска војно-индустријска корпорација Lockheed Martin. Летелица се нуди у три основне верзије: А (за ваздухопловство), Б (кратко полетање и вертикално слетање) и Ц (палуба). Стандардизација компонената три модификације достиже 70-90 процената.

Шта Кинези кажу о руском оружју, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА