Најновије

НАСТАВЉА СЕ СМЕЈУРИЈА: Председник годину и по није знао да га прислушкује Стефановићево министарство! А ту је и Багзи?!

Део полиције прислушкивао је око годину и по дана председника Србије Александра Вучића, а поред шефа државе, како сазнаје Курир, постојао је и читав списак људи који су били на незаконитим мерама.

Председник Вучић (фото: Јутјуб принтскрин)

Прислушкивани су разговори и дела породице председника Србије - његовог брата Андреја Вучића и старијег сина Данила Вучића, директора БИА Братислава Гашића, Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада и потпредседника СНС, Николе Селаковића, шефа дипломатије, Владимира Ђукановића, члана Председништва СНС и народног посланика, али и Звездана Терзића, челника фудбалског клуба Црвена звезда.

- Прислушкиван је председник Србије, неколико чланова његове породице и неки од челних људи СНС, пре свега они који су имали контакт са Александром Вучићем. То је читав списак. Иза ове акције стоји део полиције. Набављена је посебна апаратура, незванично, нико није знао за то. У самој згради МУП био је тај центар из ког су прислушкивали разговоре - наводи извор Курира, а на питање како је могуће да то нико није знао, и то прилично дуг временски период, појаснио је:

- Скупштински Одбор за контролу служби безбедности контролише службе, али не и МУП. О набавци те апаратуре нико ништа није знао. Слушали су ког су стигли...

Клупко је почело да се одмотава када је неколико људи, полицајаца, схватило ко је на мерама.

- Када су неки од полицајаца укачили кога слушају, однели су председнику Србије снимљене разговоре - додаје извор Курира.

Да је прислушкиван, председник Србије открио је у интервјуу за новогодишњи број Курира. Вучић је тада казао да је прислушкиван око годину и по, да има доказе за то - сопствене снимљене разговоре, као и да мисли да зна ко стоји иза свега тога. Убрзо је стигла потврда и од министра полиције Александра Вулина, као и најава да ће полиција сазнати ко стоји иза ове афере.

Медији преносе да је већ покренута опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу и с којим циљем прислушкивао шефа државе. У току су саслушања, пре свега припадника Службе за специјалне истражне методе Управе криминалистичке полиције, а истражне радње обавља Сектор унутрашње контроле МУП. У надлежности Службе за специјалне истражне методе је, између осталог, и спровођење електронског надзора.

На челу овог сектора је био Дејан Миленковић, звани Багзи, који је смењен почетком септембра 2020. Извори нашег листа из МУП наводе да је Миленковић смењен управо зато што се сазнало да се врх државе прислушкује.

Зоран Драгишић са Факултета безбедности каже да је неопходно што пре установити ко је прислушкивао председника земље.

- Председник није до краја рекао ко га је прислушкивао. Он је председник Републике, али и председник Савета за националну безбедност. То мора да се испита до краја. Било би најбоље да се сви уздрже од нагађања док се не изађе са доказима који су резултат истраге - поручио је Драгишић.

А у којој великој православној светињи ће Вучић провести Божић, читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА