Најновије

ДОДИК ЗАГРМЕО: "Република Српска је против високог представника, ма ко то био!"

Република Српска је против високог представника у БиХ, без обзира ко он био и како се звао, изјавио је данас Милорад Додик.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је то рекао коментаришући најаве о доласку новог високог представника у БиХ и истакао да Републици Српској високи представник не треба и да није добродошао, пренела је РТРС.

Упознат је, казао је, са изјавама лидера СДА Бакира Изетбеговића, да ће новоизабрани амерички председник Џозеф Бајден доћи да нешто "поравна у БиХ, као и да ће тада нестати ентитети и кантони".

"Мислим да ће пре тога нестати БиХ, а да ће Република Српска бити држава која има право на своје постојање, јер је она воља народа који овђе живи. Не можете само својом игноранцијом из Сарајева покушати да негирате постојање Републике", навео је Додик.

Он је поручио да је ово згодна прилика Бајдену да схвати да су пре 25, 30 година странци направили грешку и да је тада требало да дозволе да се БиХ подели на три државе - Републику Српску, Херцег-Босну и Босну, које би покушале да граде заједничко суседство и сигурно би дало више резултата него оваква БиХ.

Додик је новинарима по изласку из болнице, где се лечио од кокрона вируса, најавио да ће Република Српска 9. јануара прославити свој празник и слободу.

Уверења је, казао је, да се коначно постави као веома реална опција да Република Српска обезбеди свој статус као независна и самостална земља и то, како је навео, "уз помоћ Бајдена" за кога мисли да је погрешио зато што је пре 30 година подржао БиХ овакву каква јесте.

Медојевић изнео нове оптужбе против Кривокапићевог кабинета! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА