Најновије

КНЕЛЕТА НА НОСИЛИМА ВОЗЕ У УРГЕНТНИ, МИНУТ РАНИЈЕ ЈЕ УПУЦАН: Ретка слкика жестоког момка из деведесетих (ФОТО)

Један од најпознатијих момака са београдског асфалта који је харао улицама престонице деведесетих година прошлог века несумњиво је Александар Кнежевић Кнеле.

Кнеле (Фото: приватна архива)

За њега се везују бројни оружани обрачуни који су деведесетих били веома чести на улицама Београда.

Један од таквих обрачуна био је сукоб са Зораном Ковачевићем Кочом 1991. године због посла око ауто-отпада. Сукоб је кулминирао кад га је после краће расправе у препуном клубу "Тифани" Кнежевић упуцао у ноге.

Кнеле је 1992. преживео два напада.

Маја месеца 1992. године испред кафића "Фреска" после жестоке свађе и вређања на националној основи Милан Јанковић из Бијелог Поља ранио је Кнелета у пределу препона. Кнежевић је на носилима превезен у Клинички центар и тад је и настала чувена фотографија.

Knele na nosilima posle ranjavanja u kaficu Freska na Vozdovcu 1992. godine.Ovo je samo jedan od pokusaja atentata na...

Posted by Aleksandar Knezevic Knele on Петак, 20. јануар 2017.

Кнеле је те године нападнут и у једној ауто-механичарској радњи и само је пуком срећом избегао смрт.

Био је учесник и многих других пуцњава по Београду. Учествовао је у обрачуну испред ресторана "Последња шанса" и дискотеке "Лув" на Вождовцу.

Недуго затим испред клуба "Нана" на Сењаку, две маскиране особе, наоружане калашњиковима, истрчавши испред Кнелетовог "поршеа" испалиле су више хитаца. И овог пута Кнеле је имао срећу пошто се подвукао под волан аутомобила па је прошао само са огреботином, док је "порше" био оштећен на више места.

Осим као припадник вождовачког криминалног клана и припадник Српске гарде био је познат и као ватрени навијач Црвене звезде и учесник чувених демонстрација 9. марта 1991. године.

Његово убиство никада није добило епилог. 

Убијен је у 21. години у својој хотелској соби у "Хајату". Тело у локви крви пронашла је собарица, а на огледалу крвљу је била исписана порука: "Број 1".

Кристијану стигло писмо од жене, када је прочитао ове речи почео је да јеца! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА