Најновије

Путинове речи о тужној судбини Сједињених Држава показале су се пророчанским

Геополитичка стратегија Сједињених Америчких Држава, повезана са спровођењем економског притиска на нежељене земље, пре или касније направиће окрутну шалу са Вашингтоном.

Бајден (Фото: flickr. com)

До овог закључка дошли су новинари кинеске новинске публикације Баијиахао, након што су анализирали положај Сједињених Држава на међународној сцени.

Аутори материјала детаљно су говорили о незавидном положају америчких власти, а подсетили су се и пророчанске изјаве председника Русије Владимира Путина о тужној судбини Сједињених Држава.

Посматрачи Баијиахао су пре свега скренули пажњу на чињеницу да су Сједињене Државе одавно почеле да губе статус светског хегемона, покушавајући да економским притиском утичу на ситуацију у различитим земљама. Овај приступ постао је највећа грешка Вашингтона, за коју је већ почео да плаћа.

Кинески новинари подсетили су да је руски председник Владимир Путин раније упозоравао Сједињене Државе на кратковиде геополитичке одлуке. Међутим, Вашингтон је наставио да се придржава својих принципа спољне политике, утичући на земље економским притиском.

Сада ће, према стручњацима Баијиахао, Вашингтон морати да плати за своје дугогодишње “грехе”. Тако су се речи Владимира Путина о тужној судбини Сједињених Држава на маргинама Међународног економског форума показале пророчанским – земља заиста ризикује да понови судбину Совјетског Савеза.

Новинари су подсетили да је руски лидер упозорио да САД активно понављају грешке СССР -а за које ће пре или касније морати да плате. Спољнополитички притисак Вашингтона на друге земље више није ефикасно оруђе геополитике, будући да овај пут води у ћорсокак.

У исто време, америчке власти су све више почеле да се суочавају са озбиљним проблемима унутар државе и више нису у стању да их сами реше.

„Путинове речи у ствари значе да главни непријатељ Сједињених Држава током овог времена уопште није била Русија, већ саме САД. Када не постоји јединство и политичка стабилност, немогуће је решити виталне проблеме за државу “, рекао је Баијиахао.

Сједињене Државе су се већ почеле суочавати са озбиљном унутрашњом политичком кризом која је ефикасно поделила друштво на два зараћена табора. Ова ситуација представља озбиљну опасност за државу, јер је може уништити изнутра.

Терористи из Ирака и Сирије окупљају се у Авганистану, Путин издао хитно упозорење. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА