Најновије

Две Кореје обновиле „црвену“ телефонску линију: Комуникација 2 пута дневно

Северна и Јужна Кореја обновиле су данас своју “црвену” телефонску линију коју је званични Пјонгјанг прекинуо пре неколико месеци.

Ким Џонг Ун. (Фото: Синхуа)

Званична севернокорејска новинска агенција КЦНА је саопштила да ће телефонске везе поново бити успостављене у понедељак у 9:00 часова по локалном времену, преноси агенција АП.

Сеул је потврдио да је редовна комуникација, два пута дневно, обновљена путем војних телефонских линија и других којима рукводи Министарство за уједињење, осим морнаричког канала који је део једне међународне мреже за трговачке бродове.

Агенција КЦНА је позвала Сеул да испуни своје „задатке“ ради поправљања затегнутих прекограничних веза, понављајући прошлонедељни говор севернокорејског лидера Ким Џонг Уна који је одлучио да обнови линије да би, како је рекао, помогао људима да се остваре њихове наде везано за отопљавање односа и постизање мира.

У том говору, Ким је позвао Јужну Кореју да напусти своје “двоструке стандарде” и “заблуде” везано за самоодбрамбене војне активности Севера док истовремено развија сопствено наорузање.

Ким Џон Ун је изразио спремност прошле недеље да поново активира комуникацијске линије, које је Северна Кореја прекинула почетком августа у знак протеста против заједничких јужнокорејских и америчких војних вежби.

Београд и Бањалука у врху приоритета Москве! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА