Најновије

СИРИЈА ТУЧЕ ИЗ СВИХ ОРУЖЈА: Асадови борци растурају положаје ХТС-а (ВИДЕО)

Касно 14. новембра, Сиријска арапска армија (САА) гранатирала је полицијску станицу Хајат Тахрир ал-Шама (ХТС) повезану са Ал Каидом у граду Тафтаназ у источном делу региона Велики Идлиб.

САА (Фото: Правда)

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, у артиљеријском нападу рањено је троје припадника ХТШ-а. САА редовно гађа полицијску станицу ХТШ-а. Дана 16. октобра, војска је гранатирала главну полицијску станицу ХТШ-а у граду Сарамада у северном делу Великог Идлиба. У нападу је убијен командир станице Аднан Абделхамид Џума.

Последњих дана, САА је интензивирао ударе на Тафтаназ као одговор на поновљена кршења примирја у Великом Идлибу од стране ХТС-а и његових савезника. Војска је гађала положаје милитаната око града 13. новембра. Такође су коришц́ени и вођени артиљеријски пројектили Краснопољ.

ХТШ и његови савезници су најмање десет пута прекршили прекид ватре између 13. и 14. новембра, наводи Руски центар за помирење у Сирији. Двојица сиријских војника су погинула, а двојица су рањена. Турска, која има велике снаге у Идлибу, не чини ништа да оснажи примирје у Идлибу.

Извор: Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА