Најновије

РАЗЛОЗИ СУ ЗАСТРАШУЈУЋИ: Ишченко објаснио зашто Русија максимално одлаже састанак Путина са Бајденом

Руска Федерација се придржава одређене геополитичке стратегије, захваљујући којој Москва успева да усмери односе са САД у потребном правцу, постижући важне циљеве.

Ростислав Ишченко (Фото: Јутјуб)

До овог закључка је дошао познати руски политиколог, колумниста новинске агенције Россия сегодня Ростислав Ишченко, коментаришући ситуацију у међународној арени.

Ишченко је у свом ауторском чланку објављеном на сајту Украина.ру детаљно говорио о тактичкој техници Москве, која  уништава све планове америчких власти, а такође је објаснио зашто Русија одлаже састанак председника Владимира Путина са америчким лидером ДЖозефом Бајденом  што је више могуће.

Ростислав Ишченко је пре свега скренуо пажњу на то да Русија, упркос покушајима Вашингтона да одржи билатералне разговоре на највишем нивоу, не жури са одговором, пошто схвата шта Бела кућа покушава да постигне.

Тако нови сусрет председника Русије и САД може да постане известан окидач за деловање америчких власти. Они намеравају да пронађу било какав изговор за покретање војног сукоба пуног размера у Европи, јер ће само такав међународни рат омогућити Американцима да задрже свој утицај на светској сцени.

Према мишљењу политиколога, Русија максимално одлаже сусрет Владимира Путина и ДЖозефа Бајдена како би купила потребно време за друге геополитичке кораке, као и да би озбиљно ослабила САД пре почетка нове конфронтације.

Тако је Москва изабрала компетентну стратегију која ће омогућити што дуже консултације и преговоре, наводећи као разлог бирократска кашњења и дипломатска питања.

„Сваки преговори су начин да се одужи време. Док се спремају и док се крећу ка оружаном сукобу, САД је неисплативо да покажу неконструктивност, што значи да ће настојати да савезнике држи на краткој узици.

Одлука се намеће сама од себе: да се што дуже одуговлачи време са одређивањем датума преговора, одлажући их за касније“, објаснио је Ишченко.

Политиколог је уверен да Русија, користећи своје дипломатске алате, може да добије много времена, што ће јој омогућити да се озбиљно припреми за могући војни сукоб, који ће започети САД.

Осим тога, Москва, приморавајући Вашингтон да игра по њеним правилима, озбиљно је ослабила позицију Американаца на међународној арени.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА