Најновије

СУТРА ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ: Ево шта нам спремају

Седница кризног штаба биће одржана у четвртак у 15.30.

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

Подсетимо, више чланова тог штаба, задуженог за борбу против коронавируса, рекло је да ће се седница одржати најкасније до краја ове недеље. Кључна одлука која би требало да се донесе тиче се школа и продужења распуста. Чланови Кризног штаба траже и да се важење ковид пасоша у ресторанима продужи на период од 17 сати.

Подсетимо, пред штабом ће се наћи предлог да се мини јесењи распуст, који по школском календару траје два радна дана и два викенда, продужи на целу радну недељу, што би уз још два дана викенда значило да ђаци буду на распусту укупно девет дана.

Медији су у уторак пренели да је та одлука већ донета, односно да ће школарци на распуст већ од петка, а да се у школске клупе враћају 15. новембра.

Из Министарства просвете су међутим то демантовали, рекавши да коначна одлука није донета и да се чека управо Кризни штаб.

Продужење распуста, односно "враћање" деце кући на бар десет дана тражили су водећи чланови медицинског дела Кризног штаба, како би се успорио ланац заражавања међу децом.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је раније рекао да је број заражене највероватније много већи од пријављеног, што су из Министарства просвете демантовали наводећи да је укупно, у целој Србији, око 5.000 деце заражено.

Отворено писмо др Жујовића др Кону у коме га жестоко прозива погледајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА