Најновије

Четворица владика фаворити за патријарха СПЦ

Српска православна црква данас бира новог патријарха. Представљамо вам биографије четворице владика који, према нашим изворима, имају највише шанси да победе.

Избор патријарха (Фото: СПЦ)

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије – избор верујућег народа

Након смрти митрополита црногороско-приморског Амфилохија, епископ будимљанско никшићки Јоаникије је фигурирао као најозбиљнији кандидат за његовог наследника. Међутим, смрт патријарха Иринеја истурила је Јоаникија као могући избор за новог поглавара Српске православне цркве и човека који би могао да донесе толико неопходно јединство овој институцији. 

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије – кандидат по укусу режима

Митрополит загребачко-љубаљански Порфирије Перић важи за веома озбиљног кандидата за избор новог патријарха, како због своје позиције унутар Српске православне цркве, тако и због његове нескривене блискости са актуелном влашћу и председником Србије Александром Вучићем. 

Владика бачки Иринеј Буловић – вођа из сенке жели на трон

Епископ новосадски и бачки, сомборски и сегедински Иринеј Буловић, други пут ће учествовати у трци за патријарха Српске православне цркве. Претходни пут је изгубио у од свог имењака из Ниша, а сада се верује да има веће шансе, највише због чињенице да је у претходним годинама у потпуности преузео управљање СПЦ. 

Митрополит дабробосански Хризостом – разум и мера средњег пута

Након смрти патријарха Иринеја, место првог човека Српске православне цркве до избора новог поглавара је обављао митрополит дабробосански Хризостом. Његов привремени долазак на чело Цркве и ставови које је у претходном периоду износио, довели су до тога да га део јавности данас перципира као једног од најозбиљнијих кандидата за упражњени патријаршијски трон. 

Пет земаља спремно да повуче одлуку о признању Косова! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА