Најновије

МИ СМО УПОЗОРАВАЛИ, АЛИ... Др Кон говорио о погоршању епидемиолошке ситуације, а ево које се додатне мере разматрају

Члан Кризног штаба Предраг Кон каже да је погоршање епидемиолошке ситуације почело крајем јануара, али да је сада још видљивије.

Доктор Кон (Фото: Јутјуб)

- Ми смо све упозоравали, рекли смо да је ризик продужени викенд, боравак на разним зимовањима, да треба да се држи дистанца и да свако ко оде ризикује да оболи. Чак и после распуста је уочено да су деце која су била на зимовању донела вирус - навео је др Кон.

Према његовим речима, приметан је скок броја оболелих међу средњошколцима, па постоје основе за пооштравање мера, о чему ће се одлучити на седници Кризног штаба у среду.

- У средњим школама је више оболелих него раније, а ове недеље ће их бити још више. Има оболелих и у основним школама, али су то релативно мали бројеви ако се узме у обзир колико их иде у школу. Немамо податке на основу којих бисмо увели потпуну онлајн наставу, али не можемо о томе да ћутимо. На пуњење болница не можемо да ћутимо - истакао је гост Београдске хронике.

Он је навео да се допунски ојачава ковид болница у Батајници и Крушевцу, али да је број људи који у тим центрима раде исти.

- Јасно смо уочили да су викенди ударни дани за сва врста окупљања: и племенита и каква год. Све је то живот. Уз то мора да се ради. Слушам добро и господина Весића, али треба да се чује и друга страна. Ако и даље пунимо болнице, ти људи ће пасти - навео је Предраг Кон.

У Србији је до сада вакцинисано око 1.200.000 људи, али др Кон подсећа да је другу дозу примило 420.000, а да бисмо причали о колективном имунитету, потребно је да буде вакцинисано три милиона људи.

Шта ће бити став Кризног штаба?

Медицински део је био прилично јасан када је реч о новим мерама.

- Једна је везана за радно време, а друга је дозвола за окупљања. Кад говоримо о додатном окупљању, морамо размишљати о школама. Расправљаћемо о дужини радног времена, да нађемо решење и за Београд и за друге градове. Не сме да дође до наглог повећања броја заражених - изричит је др Кон.

Како је закључио полицијски час више није тема, али радно време јесте.

Иран приступа Евроазијској унији! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА