Најновије

ДИКИЋ О ЛАЖНОЈ АФЕРИ ДРЖАВНИ УДАР: Нудили су ми 50.000 евра да за све оптужим Србе

Бивши командант Жандармерије генерал Братислав Дикић тврди да су му црногорски тужиоци нудили 50.000 евра да оптужи Србију за наводни државни удар у Црној Гори, а да су му ћерку физички напали на улици не би ли га сломили и "натерали на издају"!

Дикић (Фото: Јутјуб)

Дикић, који је провео скоро четири и по године у затвору у Црној Гори и на крају је ослобођен услед недостатка доказа, каже да је трпео најстрашнију тортуру Специјалног државног тужилаштва.

Претили породици

Према његовим речима, нудили су му паре да лажно оптужи Србе Србију, а када је то одбио, физички су му напали ћерку на улици!

- Нудили су ми одмах 50.000 евра које ће исплатити мојој породици у Србији, а рекли су да ће ми дати још ако је потребно. Нисам прихватио новац. Онда су почеле претње... Говорили су да моја породица није безбедна у Србији. Мојој ћерки је непознати мушкарац пришао на улици с леђа, почупао је за косу и претио да морам да сарађујем с црногорским тужилаштвом. Када би ми породица долазила у посету у Црну Гору, говорили су им да се пазе јер "Морача има много кривина"... - испричао је Дикић на ТВ Хепи, истичући да је црногорски тужилац Миливоје Катнић пред њим викао да ће све Србе протерати из Црне Горе!?!

- Тај Катнић ми је рекао: "Ти браниш Србе овде. Али, све ћемо ми њих у аутобусе и протерати правац у Србију, као и сви други што су урадили!" - рекао је Дикић.

Генерал Дикић је одмах по повратку у Србију, 16. фебруара, дао интервју у којем је описао тортуру коју је прошао.

- Од тренутка хапшења, 15. октобра 2016, био сам под сталним притиском и претњама да оптужим СПЦ, Србе у Црној Гори, тамошњу опозицију, неке руске држављане, министра Ненада Поповића и председника Србије Александра Вучића. Нисам хтео ни могао да пљунем на своју част, која ми је вреднија од живота, нити сам могао да оптужим без доказа мој народ. Како нису успели с уценама, према мени су се понашали све горе... - рекао је Дикић.

Опасна банда

Коментаришући све ове наводе, лидер ДФ Андрија Мандић каже да тужилац Катнић никада није ни покушао да демантује Дикићеве изјаве.

- Специјално тужилаштво у Црној Гори окупило је веома опасну банду која је била спремна и радила је најтежа кривична дела о којима говори и Дикић. Сигуран сам да ће време и промене које су се десиле довести до тога да се они суоче са правдом и законима - уверен је Мандић.

Чињенице

* 16. октобра 2016. у Подгорици се десио наводни државни удар

* Тог дана су се одржавали парламентарни избори у Црној Гори

* Осим Дикића, ухапшени су и Андрија Мандић, Милан Кнежевић и још 14 људи

* Директор полиције ЦГ Славко Стојановић саопштио је да се ухапшени сумњиче за тероризам

* У пролеће 2019. године сви су првостепеном пресудом осуђени

* Суд им је 5. фебруара 2021. поништио све пресуде.

Русија ће прекинути све односе са ЕУ јер јој ЕУ више није потребна! Више о томе читајте ОВДЕ. 

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА