Најновије

Поповић о вези Беливука с Данилом и Вучићем: Хапсе га да га склоне и заштите?! (ВИДЕО)

Новинар Предраг Поповић је у изјави за Србин инфо објаснио везу између Александра Вучића и његовог сина Данила са криминалцима из екипе Вељка Беливука.

Вучић (Фото: Јутјуб)

„Кад Вучић говори о рату против мафије, онда је то рат једног дела мафије против другог. До сада су углавном на удару били припадници Шкаљарског клана, док је Кавачки имао потпуну заштиту. Организовани криминал укључује спрегу извршне власти, полиције, судства и криминалаца. То је спрега Вучића који је извршна власт и његових криминалаца. Ово хапшење је добар потез за чишћење Србије ако се отвори цела прича у вези те групе са врхом власти. У екипи Вељка Беливука су људи који су вршили најтеже злочине, за које нису одговарали и то је могла само власт да им омогући. Постоји и директна веза лица из ове групе и са Данилом, Вучићевим сином. Фотографисани су заједно у руском граду на утакмици Србија-Костарика на СП у фудбалу. Поред Данила је био Саша Видојевић Рошави, као и Борис Карапанџић који је данас ухапшен као осумњичен за тешка кривична дела. Откуд са њима Данило? Да ли га је Вучић дао на чување тим криминалцима или га је дао као депозит и гаранцију да ће са њима сарађивати? Зашто је Вучић себи дозволио да сина криминализује увлачећи га у то друштво? Не верујем да ће српско правосуђе ту причу расплести до краја, али је почело да се распетљава“, каже Поповић.

Саговорник је приметио да је Вучић можда овим хапшењем хтео да заштити криминалце да остану овде, уместо да их испоручи међународној полицији која их тражи.

„Могуће је да Вучић ових хапшењем склања криминалце на сигурно јер су сви они на потерници и међународне полиције и полиција САД, које их траже. Овом акцијом је Вељко Беливук можда смештен на сигурно. Када је министар полиције Небојша Стефановић био у посети Америци, видео се са директорима ДЕА, ФБИ, ЦИА, а ниједан државник из Србије није никада имао састанке на том нивоу. Десет дана после тога је смењена Дијана Хркаловић. Тек пре месец дана је Вучић покренуо стравичну хајку на њу, али она је на слободи за сада. Афера прислушкивање председника државе и праћења његове породице је уско повезано са овим хапшењима, а има и политичких предзнака. Овим акцијама ће Вучић себе да представи као реформатора, да изврши задатак који је добио Стефановић, али је сменио само Хракаловићку и стао. Вероватно га је сам Вучић кочио у томе, али он није обавио тај посао. Вучић ако се представи као неко ко може да извршава такве задатке, можда добије зелено светло за даље, иако је јасно да је Вучић управник ове екипе и без његовог знања не би их ни судије ослобађале нити би његов син био са њима. И Сале мутави кад је убијен, требало је да буде у затвору јер је имао извршне пресуде због кривичних дела, а био је на слободи“, наглашава познати новинар.

Како су људи Веље Невоље били верни Вучићу прочитајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА