Најновије

ШОЈГУ ОТКРИВА: Руска војска ће имати ''додатно'' хиперсонично оружје

Министарство одбране Русије намерава да изврши додатне набавке хиперсоничног и високо прецизног оружја великог домета. То је постало познато током састанка који је водио министар одбране Русије Сергеј Шојгу у Војноиндустријској корпорацији НПО Машиностројеније у Реутову код Москве, преносе РИА Новости.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

Према министру, одговарајући рад организовао је Генералштаб оружаних снага заједно са Министарством индустрије и трговине.

„Данас ћемо разговарати о предлозима о изворима финансирања, као и о стању индустријских производних капацитета за испуњавање задатка“, најавио је Сергеј Шојгу.

Министар је такође истакао да је развој високо прецизног наоружања и опремање војних јединица њиме питање које је под посебном контролом руског председника. Војска ће морати да извештава врховног команданта о раду у овом правцу у априлу ове године.

Сергеј Шојгу је такође извршио инспекцију испуњавања државног одбрамбеног налога Војно-индустријске корпорације НПО Машиностројеније, испитавши готов покретни обални ракетни систем Бастион.

Бастион је намењен за уништавање површинских бродова различитих класа и типова, амфибијских снага, конвоја, ударних група бродова и носача авиона, као и појединачних бродова и копнених циљева.

Какво моћно оружје прави Ростех, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА