Најновије

РУСИЈА ОДГОВОРИЛА НА ПОТЕЗ АЛБАНИЈЕ: Око за око

Албанском амбасадору у Москви у понедељак је уручена нота којом се први секретар албанске амбасаде проглашава персоном нон грата, а протерани дипломата мора да напусти Русију у року од 72 сата, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

МСП Русије (Фото: РИА Новости)

„Амбасадор Албаније (Арбен) Газиони позван је у Министарство спољних послова Русије, где му је од министра уручена нота у којој се проглашава „персоном нон грата“ први секретар албанске амбасаде у Москви Јонида Дрогу. Назначеном запосленом је наређено да напусти територију Руске Федерације у року од 72 сата “, пише у саопштењу министарства.

Истиче се да је овај корак предузела руска страна „као одговор на одлуку Албаније да протера из земље под потпуно измишљеним изговором првог секретара руске амбасаде у Тирани“.

„Деловање албанске стране сматрамо провокацијом с циљем стицања политичких поена у условима предизборне кампање која је започела у Албанији, да би се поиграли са антируским снагама на Западу и да би привукли њихову подршку. Акције албанске стране контрадикторне су уверавањима Тиране о жељи за развијањем пријатељских односа између наших земаља, заправо потискивањем изгледа за превазилажење стагнације у билатералним пословима. Таква недоследност је за жаљење", саопштило је руско Министарство спољних послова.

На какву опасност на Космету упозорава СПЦ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА