Најновије

Тачи: Србија на неки начин признала Косово

Потпредседник Владе Косова Хашим Тачи рекао је у Бриселу да је Србија потписивањем споразума на неки начин признала Косово као независну државу.
Хашим Тачи (Фото: kryeministri-ks.net)

Хашим Тачи (Фото: kryeministri-ks.net)

Он је потврдио да су споразуми потписани, али да је договор био тежак, “зато што се српска страна противила целог дана“. “Србија је потписала под притиском међународне заједнице. Косовска страна је стајала чврсто иза својих захтева и постигла је договор у складу са косовским законима. Остаје на нама да радимо како бисмо изнели све будуће процесе“, рекао је Тачи. Шеф косовске дипломатије је потврдио да се косовска страна “одрекла Парка мира“. “Све док на мосту постоје дефинисани периоди за померање барикада и други начини да се дозволи слободно кретање људи ми одустајемо од идеје уједињења Митровице. Ова година је европска година за Косово. Србија је претходно одбијала да потпише документа на којима је писало Република Косово. Ово сада је признавање независности на неки начин“, закључио је Тачи. Делегације Београда и Приштине су уз посредовање Европске уније потписале споразуме о Заједници српских општина, енергетици, телекомуникацијама и Парку мира.
Прочитајте још:ВУЧИЋ: Договор је постигнут, вечерас се формира Заједница српских општина!БРУТАЛНИ ОДГОВОР: Муслију да ли стварно хоћеш иста права као Оливер Ивановић?Николић: Никада нећемо признати независност Косова
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА