Најновије

СИТУАЦИЈА У ДОНБАСУ СЕ ЗАОШТРАВА: Шта се догађа на првој линији фронта? (ВИДЕО)

У последње време украјинска војска отворено игнорише Комплекс додатних мера за спровођење споразума из Минска. Појачано је гранатирање од стране Оружаних снага Украјине у правцу Попасњанског у областима насеља Золотоје-5 и Калиново.

ЛНР (Фото: РИА Новости)

Украјинске снаге у последње време почињу да се понашају агресивније: користе забрањено оружје и све чешће погађају положаје Народне милиције ЛНР и предграђе насеља Калиново, које се налази директно на линији контакта.

Упркос провокацијама Оружаних снага Украјине, припадници Народне милиције ЛНР поштују споразуме из Минска и у случају стварне претње по живот особља и цивила, спремни су да дају одлучан одговор.

„Непријатељ је постао активнији у последње време. Украјинске оружане снаге не поштују мировне споразуме. Гранатирање се врши на нашим положајима користећи минобацаче 82 мм, АГС, ЛНГ, малокалибарско наоружање, укључујући митраљезе великог калибра.

Такође је примећено да оружане снаге Украјине интензивно изводе инжињеријске и минерске радове и преуређују своје положаје.

Што се тиче дронова, они лете изнад њихове територије, знајући да ће сви покушаји да се улете на нашу територију бити сузбијени. Активним нападачким акцијама Оружаних снага Украјине даћемо достојан одговор“, рекао је војник НМ ЛНР Алексеј, који је у приправности на линији фронта.

Упркос свим потешкоћама, село Калиново живи као и обично. Хуманитарна ситуација у селу је стабилна. У селу постоје школа, библиотека и клуб. Продавнице су снабдевене намирницама. Људи се и даље враћају у село и надају се превременом завршетку рата у Донбасу.

„Јуче су цео дан (не само ноћу, већ и цео дан) наши становници чули некакве узастопне експлозије и пуцње. Људи су уморни од свега. Људи су забринути. Људи чекају мир, чекају тишину и наду, наравно, у најбоље “, рекла је Маргарита Батир, шеф извршног комитета сеоског већа Калинова.

Како је Израел напао ирански брод, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА