Најновије

НЕ ЗАНИМАЈУ ИХ АМЕРИ! Северна Кореја одбија контакт са САД! (ВИДЕО)

Северна Кореја није одговорила на покушаје администрације председника САД Џоа Бајдена да успотави неформални дипломатски контакт, рекао је анонимни званичник администрације.

Ким Џонг Ун. (Фото: Јутјуб)

Отворено је питање какав ће приступ имати Бајденова администрација према Пјонгјангу, у вези са питањима нуклеарног оружја и балистичких ракета. Секретар за одабрану САД Лојд Остин путује у Јапан и Јужну Кореју, па се очекује да ће Северна Кореја бити једна од тема, пише "Глас Америке".

Анонимни званичник каже да је Бајденова администрација неколико пута покушала да ступи у контакт са Пјонгјангом, почев од средине фебруара ове године, али да нема одговора.

Мисија Северне Кореје у УН, преко које је такође покушано да се успостави контакт, није одговорила на упит за коментар.

Бајденова администрација је до сада опрезно говорила о односу са Северном Корејом, али је најавила ревизију претходно успостављених веза између бившег председника Доналда Трампа и Ким Џонг Уна.

Трамп, ипак, није успео да убеди Кима да се одрекне нуклеарног арсенала.

Званичник актуелне администрације каже да са Пјонгјангом није било контакта претходних годину дана, без обзира на бројне покушаје САД.

Током кампање Бајден је Кима описивао као криминалца и говорио да ће се састати са њим једино ако овај пристане да укине нуклеарни арсенал.

Државни секретар САД Ентони Блинкен за сада није говорио о новим санкцијама Северној Кореји. Санкције до сада нису дале резултате.

Извештај УН показао је да је Северна Кореја наставила да развија нуклеарни и ракетни програм током 2020. упркос међународним санкцијама, а да је 300 милиона долара за то обезбедила кроз сајбер нападе.

Руски генерал-пуковник више пута надмудрио Запад! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА