Најновије

СУКОБ НА ДАЛЕКОМ ИСТОКУ: Северна Кореја "раскрстила" са азијском државом, Америка главни кривац!

Северна Кореја је најавила да ће прекинути дипломатске односе с Малезијом након што је тамошњи суд пресудио да њен држављанин може бити изручен у САД због оптужби за прање новца, преноси Ројтерс на основу извештаја КЦНА.

Северна Кореја. (Фото: Јутјуб)

Агенција наводи да је КЦНА пренела да је Министарство спољних послова Северне Кореје такође упозорило да ће Вашингтон сносити последице због овог случаја, а изручење њеног држављанина је назвало подлим чином и неопростиво тешким злочином малезијских власти којим се крше признати међународни закони.

Ројтерс преноси да је почетком марта највиши суд Малезије пресудио да држављанин Северне Кореје Мун Чол Мионг може бити изручен у САД, након што је ухапшен 2019. године по потерници америчких власти за прање новца и издавање лажних докумената које су пратиле нелегалне пошиљке у Северну Кореју.

Некада блиске везе Малезије са Северном Корејом озбиљно су нарушене након што је отуђени полубрат корејског лидера Ким Џонг-Нам умро на аеродрому у Куала Лумпуру у фебруару 2017.године, након што су га две жене попрскале нервним отровом по лицу, наводи агенција.

Експлозивна направа разнела конвој у Ираку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА