Најновије

ЂУРИЋ: Тужићу председника Вучића, укаљао нам част породице

Оснивач фондације "Ћале, ово је за тебе!" Петар Ђурић каже да је ту хуманитарну организацију основао каналишући енергију после свега што се дешавало на јулским протестима у центру Београда, чувајући лик и дело свог оца, сликара Љубише Ђурића. "Желим да се осврнем на 7. јул када сам рекао шта сам рекао на тим протестима. Носим се са притиском власти, праћењем мене и моје мајке, привођењем. Ја се са тим стварима носим, али ми је лакше након 7. јула. Након очеве смрти обраћао сам се многима. Сада нам је лакше јер људи саосећају са мојим болом", каже Ђурић.

Ђурић (Фото: Јутјуб)

Фондација ће помагати деци талентованој за уметност, која немају услова за школовање и пружати правну помоћ обесправљенима.

Ђурић каже да је њему једна друга фондација изашла у сусрет, а да је прва акција његове фондације била за једног самохраног оца породице Иличић, заборављеног од државе.

“Обишли смо их и видели како можемо да им помогнемо. Сакупили смо 40.000 динара, однели смо им основне намирнице за живот. Следећа акција је стипендирање једног младог уметника. Људи су сада забринути за егзистенцију због пандемије, сви који могу да помогну фондацији могу то да учине, ваше мало њима ће значити пуно”, каже Ђурић за Н1.

Он додаје да се сви заинтересовани могу њему обратити за помоћ.

“На друштвеним мрежама ми се могу обратити, тамо стоји број жиро-рачуна, за сада тако фунцкионишемо, али ћемо конкурисати за неке фондове”, додао је Петар Ђурић.

Каже да ће фондација наставити да помаже колико може и колико се и њима јављају да помажу.

“Скренули смо пажњу и показали држави да мало више размишља о онима који су угрожени”, рекао је.

Што се тиче пандемије коронавируса, Ђурић каже имамо искривљене информације.

“Нега је ускраћена, здравствени систем је у колапсу, видимо само пропаганду. Кад ми је отац отишао у болницу, власт је говорила да су нам најближи у добрим рукама, Александар Вучић је причао како поклањамо респираторе, рекао је да је било респиратора за мог оца. Када их слушате, све је супротно. Имамо концерте, конфузна је ситуација, појединици имају привилегије, многи угоститељски објекти и даље раде, уз благослов, а то мора да се промени да би се ово већ једном завршило”, рекао је Ђурић.

Он је тужио Земунску болницу због несавесног лечења, а председника Србије Александра Вучића тужиће јер је укаљао част његове породице.

“Још ни прво рочиште није заказано, предмет је у фиоци. Против Вучића ћемо поднети тужбу јер је рекао да сам лице из криминогене средине, али председник је кукавица, он се не би ни појавио. Желимо да се покаже право лице Србије и да се чује наш глас”, казао је Ђурић.

Додао је да је ближи годишњица смрти његовог оца и да ће снимити песму “Ћале, ово је за тебе”, а најавио је и трибине “Склониште слободног духа”, која ће путовати по Србији.

Вучић добио жесток шамар од Европе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА