Најновије

НАПАДНУТА ИРАНСКА ВОЈСКА И ПЕТИ КОРПУС! Убијен велики број војника, разбили их митраљезима и ручним бомбама!

Неидентификовани нападачи су напали Пети корпус сиријске војске и иранске снаге у јужном делу Раке, када су убили дванаест војника.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

Рано 25. марта, неидентификовани наоружани нападачи напали су положаје Петог корпуса САА и снаге које подржава Иран у јужној Раки, наводи лист "Око Еуфрата".

Напад је извела група од 15 наоружаних људи који су се, како се извештава, инфилтрирали у подручја која су под контролом владе на југу Раке користећи три пикапа. Наоружани људи напустили су своја возила, а затим су митраљезима и ручним бомбама напали Пети корпус у близини села Максар.

- Девет бораца је убијено, а шесторо других заробљено - рекао је извештач.

- Један број возила је такође уништен.

"Око Еуфрата" је поделио видео који наводно приказује известан број сиријских војника, који су избегли напад, склонивши се у цивилну кућу у Маскару.

Отприлике у исто време, друга група оружаних напада извршена је на снаге које подржава Иран у близини града Ресафа. Током напада, три борца су убијена, док је петоро њих заробљено. Нападачи су такође запленили четири возила наоружана пушкама 14,5 мм и великим количинама оружја.

Та два напада највероватније су извеле ћелије ИД, које су активне у јужној Раки већ неколико месеци. Терористи се увлаче у подручје из пустиње Хомс, смештене у срцу централне Сирије.

Сиријске владине снаге и њихови савезници тек треба да предузму додатне мере како би осигурали јужну Раку, где је претња ИД жива и расте.

Шојгу ојачао Крим. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА