Најновије

АМЕРИЧКИ МАРИНЦИ ДОБИЈАЈУ КАМИКАЗА БОМБЕ: Биће способне да се роје, а ево која им је примарна мета! (ВИДЕО)

Амерички маринци (УСМЦ) припремају се за рат на Тихом океану против блиског противника - то значи Кине.

Маринци (Фото: marines.mil)

Једно од њихових оружја у будућности могло би бити нова врста муниције за дуготрајно ловљење или оно што би се могло описати као врста бомбе камиказа.

У настојању да постану експедитивнији и боље се припреме за борбу у приморском окружењу, велике промене долазе у корпус маринаца Сједињених Држава.

У срцу спремности УСМЦ-а од копненог ратовања против побуњеника до њихове традиционалне улоге поморских експедиција је потреба да се супротстави све агресивнијој и експанзионистичкој Кини припремом за рат на Тихом океану.

У том циљу, УСМЦ је доживео значајну количину промена током последњих година, крећући у обнови свих њихових тенковских батаљона, улажући у нове конекторе брод-обала, ангажујући артиљерију и неке батаљоне са минобацачима и коначно стављајући ново борбено возило амфибије у службу.

Такође су експериментисали са ЈЛТВ-има без посаде, противбродским ракетама који могу потопити кинеске ратне бродове, као и у формулисању плана за маринце да лове непријатељске подморнице.

И, најновија промена која долази у амерички марински корпус: муниција за дугорочно тражење.

Предложена муниција, названа Organic Precision Fires - Infantri Light (OPF-IL), у основи би заменила гломазан и проблематичан тешки минобацач од 120 мм лаким системом који има бољи домет и већу тачност.

УСМЦ дефинише ОПФ као „појединачно управљани, лако преносиви, противматеријални, противпешадијски систем за наоружање са земаљским лансирањем“.

Према најави уговора о могућностима уговора за УСМЦ, систем ОПФ-ИЛ требало би да буде у потпуности преносив, и да га могу преместити у положај, поставити и њиме управљати највише два маринца у пуној борбеној опреми.

Коришћењем радио контролера, систем треба да буде отпоран на ометање.

Иако корпус задржава и своје минобацачке системе од 60 и 81 мм, постоји недостатак ватрене моћи за домете који падају између домета минобацача и артиљерије. Домет би, према томе, требало да достигне око 20 километара, или готово 12,5 миља, са 90-минутном издржљивошћу и противпешадијском и антиматеријалном способношћу. И на крају, муниција треба да буде способна за гађање циљева у тандему са другом муницијом која се баца.

Раније су маринци тражила сличну способност да одржи своја стара лака оклопна возила возила релевантним.

2017. године неки УСМЦ ЛАВ-ови били су опремљени противтенковским ракетама ТОВ, а корпус се надао да ће бесомучни ЛАВ-ови наоружани беспилотним летелицама допунити ангажман сличних оруђа дубоким продором од 7-100 километара, односно до 62 миље.

Класа муниције која се роји и губи била би корисна за корпус и омогућила би неколико маринаца да покрију велико подручје, можда такође дозвољавајући неколицини оператера да усмеравају непријатељске покрете убацујући их у одређена подручја или преплављују непријатељску одбрану.

Бајден дивља ко каубој, Америка хоће да сломи Русију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/National Interest

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА