Најновије

ОТКРИВЕНИ НЕПОЗНАТИ ДЕТАЉИ: Слоба је нудио Милу да бира функцију коју жели у циљу очувања СРЈ, али се Ђукановић смртно преплашио!

Бивши председник Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић понудио је Милу Ђукановићу да бира функцију у заједничкој држави, како би га одвратио од отцепљења Црне Горе, тврди некадашњи Милошевићев телохранитељ Горан Пајић.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Пајић је за Хаппy ТВ саопштио да је Милошевић у циљу опстанка СР Југославије био спреман да се одрекне одређених позиција и да је због тога понудио Ђукановићу да бира да ли жели да буде председник или премијер СРЈ, што је овај одбио.

Милошевићев предлог Ђукановићу предочио је оперативац који је тај задатак требало да обави мимо знања тадашњих руководилаца Службе државне безбедности Јовице Станишића и Вукашина Мараша који су чинили све што је било у њиховој моћи да до договора Милошевића и Ђукановића не дође.

-По налогу Милошевића тадашњи заменик савезног министра унутрашњих послова отишао у Црну Гору. Пошто су Јовица Станишић и Вукашин Мараш пумпали Ђукановића како Милошевић има лоше конотације према њему и како ће га убити, поента је била да њих двојица не сазнају да је неко стигао до Ђукановића. Оперативац је на путу до Ђукановића мењао три аута.

Тек је тим трећим стигао код Ђукановића. Састанак је трајао четири сата на коме он преноси понуду Слободана Милошевића – да Мило изађе на изборе и да му препушта да бира шта ће бити, или председник СР Југославије или њен премијер. У једном тренутку Ђукановић је само рекао – па далеко смо отишли. И на томе се завршило- испричао је Пајић.

Станишић и Мараш плашили Ђукановића да ће га Милошевић убити

Пајић је додао да је после тог тајног сусрета долазио два пута у Београд, иако су га Станишић и Мараш саветовали да не иде, јер ће га Милошевић убити.

-Био сам и лично присутан када је крајем 1998. године дошао на Савет за националну безбедност. Када је улазио, био је видно уплашен јер смо ми тражили да његово обезбеђење остане напољу- рекао је Пајић и додао да без обзира што се знало да Мило неће прихватити понуду, Милошевић се све време залагао да одржи постојање СР Југославије.

Руски мигови пресрели и отерали америчке извиђачке авионе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА