Најновије

ОВО СУ СВИ ЗВЕЗДАШИ ЈЕДВА ЧЕКАЛИ ДА ЧУЈУ: Роби открио како је створена славна генерација 1991!

Легендарни хрватски фудбалер Роберт Просинечки био је један од кључних играча у генерацији Црвене звезде која је 1991. године постала првак Европе.

Просинечки (Фото: Јутјуб)

Ускоро ће бити тачно 30 година од највећег успеха српског фудбала, а миљеник "делија" сматра да ниједан клуб са Балкана неће моћи да заседне на кров Европе. 

Просинечки истиче да је то било сасвим другачије време и да је стварање генерације "Бари" био процес за који је Звезда имала логистику и стрпљење.

- Као прво, ниси смео ићи у иностранство до 28 године, сав квалитет остајао је у Југославији. Звезда је била највећи клуб, свидело се то некоме или не, могла је купити или довести кога је хтела, тако да се четири године правила та екипа. Можда се није ишло на то да се освоји, али бар да се парира највећима - испричао је Просинечки.

"Мислим да ће тешко било ко сем Стеауе или Звезде освојити Лигу шампиона", поручио је "Жути" и подсетио да су разлике сада много веће, па тако сада Гвардиола има милијарде.

"Што се тиче целог источног блока тешко да ће ико, чак и Руси, којих има толико, бити близу да освоје Лигу шампиона. Створена је генерација која није размишљала да ће освојити, али утакмица по утакмица и видиш да си добар. На крају, мора бити мало среће и кад то имаш - то је и то", објаснио је "Жути".

Црвено-бели главни аргумент против Суперлиге! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА