Најновије

ПРОЦУРИЛЕ НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Апокалипсу у Бејруту изазвао Хезболах да би убио јерменског политичара?!

Тела преминулих се и даље ваде испод рушевина Бејрута, а међу 100 и више погинулих налази се и генерални секретар либанско-хришћанске странке Катаеб Назар Најаријан. Он је страдао у уторак вече у пожару који је, према речима премијера Либана, изазвала експлозија ускладиштених 2.750 тона амонијум-нитрата у бејрутској луци. Либанско-јерменски политичар је био у својој канцеларији када се експлозија догодила, а преминуо је након језивих повреда, преноси Раша тудеј.

Хезболах (Фото: Јутјуб)

Ванредно стање

- Обећавам да ова катастрофа која је проузроковала невиђену смрт и штету главном граду Либана неће проћи без одговорности... Одговорни ће платити цену - изјавио је премијер Хасан Дијаб и нагласио да ће чињенице о овом опасном складишту, које се тамо налази од 2014. године, бити објављене, али да он неће унапред говорити о истрагама које се спроводе.

Врховни савет одбране препоручио је влади да прогласи "ванредно стање" од две недеље у Бејруту. Током тог периода "врховна војна власт ће имати сва овлашћења по питањима безбедности", наводи се у саопштењу са седнице Врховног савета одбране.

Убрзо се огласио и председник САД Доналд Трамп, који је уверен да је у питању разорна бомба.

- Срео сам се са неким од наших великих генерала и чини се да они мисле да то није био догађај изазван некаквом фабричком експлозијом... Мисле да је у питању био напад. Била је то нека врста бомбе - казао је Трамп, а пренела агенција Асошијејтед прес.

Израел се оградио

Убиство хришћанског политичара и Трампова изјава подстакли су сумње да иза најснажније експлозије у граду који је претрпео грађански рат, сукобе с Израелом и терористичке нападе, заправо стоји терористичка организација Хезболах. Међутим, званичних потврда о томе још нема. Неименовани званичник израелске владе рекао је да Израел "нема ништа" с експлозијом.

До закључења овог броја број повређених и погинулих је и даље растао, а због пуног капацитета болница, рањени који се извлаче из рушевина се збрињавају по хотелима и импровизованим објектима поред улица.

Кандидат за амбасадора САД у Немачкој сматра да је НАТО извршио злочин над нама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА