Најновије

КУРЦ ПРУЖИО ПОДРШКУ ИЗАРАЕЛУ! Аустријског канцелара дочекала лавина палестинских коментара на Твитеру!

Објава аустријског канцелара добила је различит одговоре на интернету. Док су неки, укључујући сина израелског премијера, поздравили аустријску осуду палестинског „тероризма“, други су оштро критиковали Курчеву објаву.

Себастијан Курц. (Фото: Јутјуб)

"Данашњи дан је у знак солидарности са Израелом. Израелска застава постављена је на кров Федералног парламента", саопштио је аустријски канцелар Себастијан Курц, додајући да "терористички напади на Израел требају бити најоштрије осуђени! Заједно стојимо на страни Израела".

Његова објава, праћена фотографијом парламента на којем се вијори израелска застава, иако подржана од неких, изазвала је опсежне критике на друштвеним мрежама, док су неки довели у питање „аустријску неутралност“.

„Ако не видите срамне чињенице и стојите уз Израел, онда најмање морате бити окрутни и немилосрдни као Израел“, наводи се у једном коментару, додајући да Беч мора бити слеп да то не види.

Многи други су истакли да су израелски напади на наводне терористичке положаје у Гази незаконити према међународном праву, те позвали Беч да не подржава такву криминалност. Један од корисника твитера позвао је Курца да „добро размисли ко је овде терориста“, позивајући се на деценије израелске окупације.

Неколико корисника је одговорило фотографијама невиних жена и деце повређених од израелских напада на мете у Гази. Један је саркастично додао: „Аустрија стоји уз невине цивиле и њихову децу! Ма чекај, никога није брига за њих.“

Међутим, Курцов твит су такође многи поздравили, укључујући  сина израелског премијера Бењамина Нетанијахуа. Јаир Нетанијаху је једноставно написао „хвала“, уз заставе Аустрије и Израела.

Неки твитераши бранили су поступак Беча, напомињући да се „неутралност не односи на терористичке организације. Само питање је сулудо“.

Други су позвали ЕУ да следи аустријске лидере и подрже Израел "против палестинског тероризма".

Сукоб између Израела и палестинских милитантних група ескалирао је ове недеље, те је изазвао поларизоване реакције широм света.

Израелско насиље над Палестином широко је осуђено у муслиманском свету, док су многе међународне организације, као и светски лидери, позвали на деескалацију.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су јуче да је "време да свет позове Хамас на одговорност".

Израелске одбрамбене снаге тврде да је Хамас у последња три дана испалио више од 350 ракета, од којих су многе пале на Газу, „што је резултирало смрћу невиних цивила“.

Сирија напала Израел! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА