Најновије

БОРБЕНИ ДРОНОВИ НАПРАВИЛИ ХАОС У ДЕИР ЕЗ-ЗОРУ: Серија удара потпуно разбила одбрану, нико није очекивао напад

Дана 23. маја у раним јутарњим часовима, неидентификовани борбени дронови извели су серију удара на периферију града ал-Букамал у јужном Деир ез-Зору. Државни град налази се на самој граници са Ираком.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Према локалним побуњеничким изворима, напади су уништили низ новоизграђених хангара у пустињи ал-Хамдан. Удари из ваздуха нису резултирали људским губицима.

Познато је да су Лива Фатемијун и Лива Зајинебијун, авганистанске и пакистанске оружане групе које подржава Ирански корпус гарде исламске револуције, активне у ал-Хамдану. Иранске снаге које подржава Иран такође су присутне у оближњим областима.

Тврдње о наводним ударима тек треба да потврди сиријско Министарство одбране државне новинске агенције. Дамаск обично признаје било какве нападе на својој територији.

Дан раније, неидентификовани борбени дрон гађао је пикап источно од ал-Букамала, унутар ирачке територије. Ирачки извори оптужили су Израел и САД. Није забележена ниједна људска жртва.

Израелска војска већ неколико година покушава да омете кретање оружја и особља између Ирака и Сирије. Упркос томе, граница је и даље отворена за иранске испоруке оружја.

Масовна вакцинација је кобна грешка, ствара нове варијанте короне тврди француски нобеловац. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА