Најновије

БЕЛОРУСИЈА ОДСЕЧЕНА ОД СРБИЈЕ: Обустављени летови за Београд

Белоруска авио-компанија ''Белавиа'' саопштила је данас да је обуставила летове за Београд, Будимпешту и Кишињев, а да се за Ларнаку и Истанбул разрађују нове ваздушне руте.

Белавиа (Фото: РИА Новости)

У саопштењу се напомиње да је обустава летова у три правца од 29. маја 2021. до 30. јуна ове године повезана са забранама власти Европске уније и Украјине на употребу њиховог ваздушног простора за белоруске авио-компаније.

„Специјалисти авио-компаније прорачунавају могуће варијанте маршрута за обављање редовних и чартер летова којих се тичу изречене забране, како би се утврдила могућност њихове реализације“, наводи се у саопштењу.

Како додаје компанија, редовни летови за Истанбул и Ларнаку због потребе за заобилажењем ваздушног простора у више земаља, планирани су према измењеном распореду, преноси Спутњик.

„Авио-компанија усмерава све напоре да реши ову ситуацију. Путници отказаних летова могу да промене датум поласка или изврше рефундацију у року од годину дана од датума куповине карте или лета у једном правцу транзитне руте“, додаје се у саопштењу.

Авион компаније ''Рајанер'', који је летео из Атине за Виљнус, принудно је слетео 23. маја на аеродром у Минску због дојаве да је подметнута бомба, која се испоставила као лажна.

Међу путницима је био и Роман Проташевич, суоснивач Телеграмовог канала Некста, који је у Белорусији забрањен као екстремистички, наводи Спутњуик .

Њега и његову девојку Софију Сапегу, која је такође била у авиону, белоруске власти су притвориле.

Због тог потеза белоруских власти, ЕУ је најавила санкције Минску.

Колико новца ЕУ спрема за промене у Белорусији, сазнајзе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА