Најновије

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА ГАСОВОДА ДУГОГ 1.100 КМ У ПРАВЦУ СЕВЕР-ЈУГ: Русија и азијска држава склопиле моћан споразум (ВИДЕО)

Русија и Пакистан су 28. маја потписали споразум о изградњи гасовода "Север-Југ", такође познат као "Пакистански ток". Документ који су потписали руски министар енергетике Николај Шулгинов и пакистански амбасадор у Русији Шафкат Али-Кан омогућава да у блиској будућности започне изградња цевовода, саопштило је руско Министарство енергетике.

Путин (Фото: РИА)

- Потписивање овог протокола омогућиће нашим компанијама да започну реализацију пројекта у врло блиској будућности, помажући тако пакистанској страни да ојача сопствену енергетску сигурност и повећа употребу природног гаса као еколошки прихватљивог извора енергије - рекао је Николај Шулгинов.

То је стратешки важан пројекат за пакистанску владу, јер несташица енергије ограничава економски раст. Пројекат је реализован у оквиру споразума између владе Русије и Пакистана потписаног 2015. године.

Цевовод ће повезати пријемне терминале за ЛНГ у граду Карачи на југу Пакистана са градом Лахор на северу, где ће се градити електране на ЛНГ. Биће постављен цевовод од 1.100 километара дужине и пречника једног метра са капацитетом за транспорт од 1,2 милијарде кубних стопа РЛНГ дневно. Имаће пет компресорских станица.

У новембру 2020. пројекат је преименован из "Пројекат гасовода Север-Југ" у "Пројекат гасовода Пакистански ток" (ПСГП).

Украјинцима се црно пише. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА