Најновије

ИСПЛИВАО СНИМАК: Скандал на седници СО Гроцка, помрсили рачун СНС-у, режим претио људима да гласају за њихов предлог! (ВИДЕО)

На седници СО Гроцка јуче је осујећен план СНС-а по ком је Општина требала да да средства за зидање кућа мигрантима.

СНС (Фото: Јутјуб)

Та седница је најбољи доказ да је и један одборник довољан да помрси рачуне у редовима владајуће коалиције. Као једини глас народа, иступила је одборница Српске странке Заветници, Бојана Букумировић.

Она је реаговала на предложени дневни ред у оквиру којег се налази тачка о донацији новца за куповину кућа мигрантима, азилантима, расељеним и избеглим лицима.


Фото: Правда

„Рачунали су на то да нико од одборника неће прочитати дневни ред и да ће на мала врата усвојити одлуку о куповини кућа за мигранте, азиланте и повратнике по реадмисији. Перфидно су међу њима навели и наша расељена лица, о којима већ двадесет година нису бринули. Изашла сам за говорницу и позвала да се ова тачка дневног реда измени, шокирана чињеницом да су већ унапред узели новац за мигранте и да у свему томе лицемерно злоупотребљавају и наша избегла лица, како би њиховим помињањем прикрили стварну намеру“ изјавила је Бојана за Правду.

Она је тражила да се уклоне термини мигранти и азиланти и да се они не мешају са нашим народом који је био принуђен да напусти своја вековна огњишта протеклих деценија.

Наиме, њено излагање изазвало је толику буру да је руководство општине прекинуло седницу и затражило паузу како би вршили притисак на одборнике да гласају за њихов предлог.

Одборница Заветника није устукнула, а њу је следило још десет одборника који су отказали послушност властима и нису желели да гласају за предлог да се мигрантима у Гроцкој купују куће.

„Општински функционер надлежан за комесаријат за избеглице је дословно признао на седници да немају могућност да врате узети новац. Седница је прекинута, позвали су на консултације шефове одборничких група. Вршили су притисак и покушали су и мене да убеде да одустанем од захтева. Наравно да тако нешто није долазило у обзир. Позвала сам одборнике да гласају по савести а не по партијској дужности, јер сутра треба својој деци да погледају у очи“ истакла је Бојана за наш портал.

На снимку се јасно види како се руководство СНС-а у Гроцкој обраћа својој одборници Весни да гласа, а она то одбија да учини!

"Заветници ће наставити доследно и принципијелно да бране интересе грађана, а онима који су јуче гласали за овај сраман предлог - нека је на част" закључила је Бојана.

Шта ће бити са Рио Тинтом, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА