Најновије

РУСИ БОМБАМА ИСТЕРУЈУ ЗЛО ИЗ ИДЛИБА: Челични стисак ХТШ-а попушта под налетима баћушки (ФОТО/ВИДЕО)

Дана 24. јуна, ратни авиони Руских ваздухопловних снага (ВКС) извели су најмање три ваздушна напада на западну периферију града Идлиба на северозападу Сирије.

Идлиб (Фото: Твитер)

Ваздушни напади су били усмерени ка зградама и пољима у месту Ајн Шиб. Идлиб и његову периферију строго контролише Хаџат Тахрир ал-Шам, ХТШ, повезан са Ал-Каидом, де факто владар регије Идлиба.

Неки извори тврде да су ваздушни напади уништили седиште и базу Ансар ал-Тавхида, продужену руку Ал-Каиде и блиског савезника ХТШ-а. Ово тек треба потврдити.

Према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Лондону, руски извиђачки авиони прелетели су Идлиб након ваздушних удара.

Руски ваздушни напади на Идлиб поклопили су се са интензивним гранатирањем Сиријске арапске војске (САА) на планини ал-Завија и другим областима на југу Идлиба.

Недавни удари ВКС и САА били су највероватније одговор на нападе ХТШ-а и његових савезника, који свакодневно крше прекид ватре у Идлибу. Турске снаге помажу милитантима уместо да их зауставе.

Недавно је ССП наставио са нападима на турске положаје у Идлибу, што се чини као покушај притиска на Анкару да примени споразум о прекиду ватре.

Како је руски брод отворио ватру на курс британског разарача погледајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА