Најновије

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Санкције неће погодити Белорусију и Лукашенка већ неког другог …

Белорусија не треба да се плаши санкционог притиска Запада, јер ће мере које је предузела Европска унија задати ударац балтичким земљама и Украјини.

Кедми (Фото: Јутјуб)

Познати израелски политички стручњак Јаков Кедми дошао је до овог закључка након анализе ситуације са хитним слетањем путничког авиона компаније Ryanair у Минску и хапшењем новинара Романа Проташевича.

Он је објаснио зашто је Запад од свега тога створио међународни скандал, као и зашто би Минск могао да има само користи од европских санкција.

Јаков Кедми је скренуо пажњу на то да ће друге земље – Украјина, Литванија, Летонија и Пољска – прве осетити последице од санкција наметнутих Минску, које су усвојене због инцидента са авионом Рyанаир, јер им је потребан ваздушни транзит кроз територију Белорусије.

Минск је у повољном положају, јер су његови геополитички суседи и даље зависни од увоза електричне енергије и горива.

Политиколог је приметио да санкциони притисак Европске уније неће нанети озбиљну штету економији Белорусије, јер је у последњих неколико година био усмерен на сарадњу са Русијом.

Москва, с друге стране, неће оставити Минск без подршке и пружиће сву потребну помоћ, омогућавајући јој да у потпуности неутралише притисак Запада.

„Трпеће Пољаци, Летонци и Литванци. И „велика Украјина“. Они ће да иду по целом свету и моле за мало бензина и струје. Белорусија неће осетити последице, већ ће имати само користи.

Први резултат биће видљив након састанка Путина и Лукашенка. Правац је јасан, само је питање колико брзо ће се све догодити“, резимирао је Кедми.

Исламиста хтео да дигне Пушкаш арену у ваздух. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА