Најновије

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ДА НЕЋЕМО ИМАТИ ЗАРАЖЕНЕ ИНДИЈСКИМ СОЈЕМ! Тиодоровић до детаља објаснио све мере које морамо да предузмемо

Др Бранислав Тиодоровић прокоментарисао је најновији податак да се индијска варијанта корона вируса названа "дупли мутант" појавила у суседним земљама.

Бранислав Тиодоровић. (Фото: Јутјуб)

- Могли смо очекивати, свакако ће бити још земаља које ће имати потврду индијског соја. И ми смо на том путу, немогуће је да нећемо имати некога од наших грађана јер смо отворена земља. Према томе, треба бити додатно опрезан и једино решење је убрзана вакцинација и да се мере не попуштају нагло, већ постепено. Ситуацију треба пратити свакодневно и по томе усклађивати мере. Код појаве енглеског соја, имали смо многих коментара па се после показало супротно. У свету има преко 92 мутација коронавируса. Треба схватити реалну ситуацију и бити врло опрезан. Било каква врста панике нам не вреди у овом случају. Вакцинација добрим делом штити од свих мутација овог вируса - рекао је др Тиодоровић.

У Србији опада број заражених, а повећава се број вакцинисаних. Да ли то значи да је корони одзвонило?

- Немамо основа да кажемо да је ова опасна болест побеђена. Имаћемо још проблема са њом, ситуација је задовољавајућа сад, али видећемо кад прође лето. Треба се вакцинисати и чувати од могућих заражавања.

Мали проценат младих људи се у Србији одлучило на вакцину. 

- Треба нам доста тога да стекнемо колективни имунитет, али млади су почели све више да се одлучују за вакцинацију. Да бисмо имали колективни имунитет, мере попустили треба нам најмање од 60 - 70% вакцинисаних.

Жириновски жестоко о крвавом рату у Донбасу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА