Најновије

НАСТАВАК СУКОБА У КАРАБАХУ: Три јерменска војника погинула у борбама

Три јерменска војника погинула су у борбама на граници са Азербејџаном, саопштила је прес служба Mинистарства одбране Јемреније. Још двојица су рањена, а сукоб се наставља, додаје се у саопштењу, преносе РИА Новости.

Наставак сукоба (Фото: Министарство одбране Јерменије)

Баку је саопштио о гранатирању границе од стране Јермена, усљед чега су, како се наводи, рањена два азербејџанска војника.

Министарство одбране Јерменије, такође је ноћас саопштило о борбама на граници са Азербејџаном. 

"У 03.40 часова јединице оружаних снага Азербејџана поново су спровеле провокацију и прекршиле примирје на североисточном делу јерменско-азербејџанске границе. Борбе су у току", каже се у саопштењу.

Потом је Министарство одбране Азербејџана оптужило Јерменију за провокације.

"Јединице оружаних снага Јерменије настављају провокације на делу Келбаџар јерменско-азербејџанске државне границе. 28. јула, почев од приближно 00:50, јединице оружаних снага Јерменије са борбених положаја смештених у различитим правцима у региону Басаркечар, са лаким наоружањем и бацачима граната су поново гађале положаје азербејџанске војске на територији региона Келбаџар. Војска је била изложена интензивном гранатирању“, навело је азербејџанско министарство одбране.

Они су такође пријавили два рањена у гранатирању.

Односи између две земље су веома напети, углавном због ситуације око Нагорно-Карабаха. Прошле године, још један сукоб се завршио закључењем споразума у корист Азербејџана - Јерменија је вратила регије Келбаџар, Лачин и Агдам, док су руски мировњаци рапоређени у регион. Потписивање документа изазвало је политичку кризу у Јеревану.

Амери задивљени Белгородом, подморницом коју називају оружјем за судњи дан. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА