Најновије

Цвијан на списку дужника Скупштине, а преминуо пре 3 године!

Владимир Цвијан, бивши функционер СНС, преминуо је још пре три године, а упркос томе његово име налази се на списку дужника Скупштине Србије.

Владимир Цвијан. (Фото: Јутјуб)

Српска јавност је с три године закашњења сазнала да је преминуо бивши посланик напредњака Владимир Цвијан. Околности под којима је наступила његова смрт и даље су мистерија, а обдукција Института за судску медицину показала је да је до ње дошло утапањем.

И док медији и даље покушавају да дођу до информације како се Цвијан утопио, његово име појавило се на списку дужника Скупштине Србије који је достављен нашој редакцији. Наиме, реч је о свим дуговањима посланика за службена путовања, која су настала до 25. јуна ове године.

Према тим подацима, Цвијан је дуговао парламенту 20.282 динара или 176 евра. Тај дуг је могао да настане само у периоду од 2012. до 2014, када је био посланик у српском парламенту. Дакле, стар је бар седам година.

Цвијан је у Скупштину Србије ушао на листи СНС, али је већ после годину дана напустио редове напредњака и основао Републиканску партију.

Иако је широј јавности био познат као функционер СНС, његов улазак у политику догодио се много раније.

Из Тадићевих редова у СНС

Како је објавио Истиномер, од октобра 2004. био је ангажован као консултант за послове стручне анализе из области права за потребе кабинета председника Бориса Тадића и као секретар Правног савета председника Србије.

После поновног избора Тадића за председника, именован је за саветника, а обављао је и дужност генералног секретара.

Председништво је напустио 2010. године, да би потом приступио Српској напредној странци.

Када је напустио ту партију изашао у јавност са оштрим оптужбама на рачун Александра Вучића, који је у то време већ преузео СНС и обављао функцију првог потпредседника Владе.

О њему се дуго ништа није чуло ни знало, осим повремених вести да живи у Америци. И тако је било све до марта ове године, када је јавност сазнала да је он преминуо.

Медији су већ писали о свим дужницима Скупштини Србије, међу којима је највећи посланик СНС Драган Шормаз, који дугује више од 9.000 евра.

Коме ће Путин дозволити да учествује у новој подели света? Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА