Најновије

СПРЕМА СЕ ЗА НОВУ ПРЕДСЕДНИЧКУ КАНДИДАТУРУ: Марин Ле Пен поново изабрана за лидера крајње деснице

Лидерка француске крање деснице Марин ле Пен поновно је данас изабрана за лидера крање десничарске странке "Национално окупљање" на страначком конгресу у граду Перпињан, у јужној Француској.

Марин Ле Пен (Фото: Јутјуб)

Ле Пен, која се након пораза на регионалним изборима прошлог месеца суочила са критикама да је одговорна за то што је њена партија постала превише мејнстрим, поручила је да неће мењати курс, преноси Ројтерс.

- Национално окупљање доживело је здраву промену. Нећемо се вратити на (стару школу) Националног фронта - рекла је Ле Пен у завршном обраћању на дводневном партијском конгресу, на којем је покушала да оживи замах за кандидатуру за председника 2022. године.

Ле Пен, која је изгубила од Емануела Макрона на председничким изборима 2017, припрема се за трећу кандидатуру за председника у пролеће наредне године.

Њен отац, Жан-Мари Ле Пен основао је "Национални фронт" 1972. године.

Њих двоје су у сукобу од када је Ле Пен почела да мења имиџ "Националног фронта" уочи кампање за изборе 2017. године, а чак је и 2018. променила име странке из "Национални фронт'' у "Национално окупљање".

Зашто НАТО нема шансе у рату против Русије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА