Најновије

ТЕНЗИЈА РАСТЕ: Руси ставили ратни брод на нишан! (ВИДЕО)

Русија је данас потврдила да прати кретање брода шпанске ратне морнарице у Црном мору, у тренутку када НАТО са Украјином спроводи војну вежбу у том региону.

Ратни брод. (Фото: Јутјуб)

Руско министарство одбране је саопштило да је један шпански брод ушао у Црно море како би учествовао у војним вежбама "Сеа Бреезе 2021" (Морски поветарац 2021), преноси Ројтерс позивајући се на руску агенцију Интерфакс.

Поморске вежбе у Црном мору, које су започеле крајем прошлог месеца, ће трајати до 10. јула и на њима учествује око 5.000 војника и 30 бродова из тридесетак држава , међу којима више чланица НАТО.

Тензије које постоје између Украјине и Русије узрок су честих инцидената у Црном мору, а у једном од последњих,како су навели руски званичници, фрегата холандске ратне морнарице "Евертсен", која се налазила у неутралним водама, 24.јуна је променила правац кретања и упутила се према Керчком мореузу, а како би спречили повреду руске границе подигнути су ловци Су-30 и бомбардери Су-24, што је навело брод да промени курс пловидбе.

Дан раније према руском министарству одбране британски разарач "Дефендер" ушао је три километра у територијално море и прешао руску границу у подручју рта Фиолент на Криму, када је руски брод испалио хице упозорења, а авион Су-24М је извео упозоравајуће бомбардовање у правцу кретања брода.

Лондон је убрзо након тога демантовао да је пуцано на британско пловило и тврди да се није налазило у руским територијалним водама.

Шиптари дочекали Кларка у Приштини Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА