Најновије

СЕУЛ ОТКРИО: Нема назнака да је Ким Џонг Ун вакцинисан против Ковида!

Нема назнака да је севернокорејски лидер Ким Џонг-ун вакцинисан против корона вируса и да је његова земља примила иједну страну вакцину, саопштила је данас јужнокорејска шпијунска агенција.

Ким Џонг Ун. (Фото: kremlin.ru)

Јужнокорејска Национална обавештајна служба је обавестила посланике, на седници иза затворених врата, да није открила ниједну информацију која говори у прилог томе да је Северна Кореја набавила вакцине, према речима Ха Тае-кунга, једног од законодаваца који је присуствовао седници.

Он је, цитирајући обавештајну агенцију, рекао и да нема назнака да је Ким вакцинисан, преноси агенција АП.

Механизам Ковакс, као програм подршке Уједињених нација за испоруку вакцина против ковида-19 широм света, саопштио је у фебруару да би Северна Кореја могла да прими 1,9 милиона доза у првој половини године.

Али пошиљка није реализована и нема извештаја да је Северна Кореја покушала да обезбеди вакцине негде другде за својих 26 милиона грађана.

Још један јужнокорејски посланик, Ким Биунг-ке, рекао је, позивајући се на обавестајну агенцију, да влада Северне Кореје настоји да одагна сва очекивања обичних грађана да ће добити вакцине из иностранства и уместо тога их позива да појачају напоре у борби против вируса.

Навео је да Северна Кореја гради стражарске пунктове и бетонске објекте дуж своје границе са Кином како би спречила илегални прелазак границе као део својих антивирусних мера.

Светска здравствена организација саопштила је прошле недеље да јој је Северна Кореја пријавила да је тестирала 31.794 људи на вирус до 24. јуна и да су сви негативни.

Сиријске снаге разнеле злокобно оружје милитаната, прштало на све стране! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА