Најновије

СТАНИВУКОВИЋ ДИГАО ЦРНОГОРЦЕ НА НОГЕ: Због једне изјаве га оптужују да пропагира велику Србију (ВИДЕО)

Целокупна црногорска опозиција, као и један део власти, су осудили изјаву градоначелника Бање Луке Драшка Станивуковића да су "Црногорци измишљена нација".

Драшко Станивуковић (Фото: Јутјуб)

Након што му је недавно укинута забрана уласка у Црну Гору, Станивуковић је поново наљутио политичаре и грађане ове државе. Он је, наиме, током последње посете Црној Гори, у друштву истомишљеника, довео у питање постојање црногорске нације, а све је снимљено и објављено на интернет платформама.

Заступник из Ђукановићеве опозиционе Демократске партије социјалиста Предраг Бошковић рекао је да младе генерације очигледно нису запамтиле како је завршио пројект „Велике Србије“ с обзиром на то да се сада баве пројектом „српског света“.

СДП-ов Иван Вујовић је рекао да би свака нормална држава, након оваквих изјава, бањалучком вођи показала врата, док је Александар Дамјановић из невладиног удружења „Црногорска културна мрежа“ чак затражио поновну забрану уласка у земљу.

Осим опозиције, глас су подигли и неки званичници који су у тренутној власти.

Реаговали су из Демократа које води председник Парламента Црне Горе Алекса Бечић те заступници Уједињене реформске акције Дритана Абазовића. Данило Шарановић из Демократа рекао је да је доста било негирања било које нације, назвавши Станивуковићеву изјаву „срамотном“, док је Милета Радовановић из УРА рекао да су сви гости добро дошли у Црну Гору, али да је основна култура да гост поштује домаћина, односно земљу у коју је дошао.

Станивуковићеви испади свакако долазе у погрешном тренутку с обзиром на то да су се поново узбуркале тензије између становника ове државе који се осећају као етнички Црногорци и оних који се осећају као Срби. Тензије је узроковала најава да ће митрополит СПЦ Јоаникије бити устоличен у Цетињу, у манастиру где почивају мошти Светог Петра Цетињског.

Кривокапић тврди да је био уцењен да потпише Темељни уговор са СПЦ. Више о томе читате ОВДЕ.

Извор: Klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА