Најновије

МАНДИЋ О УСТОЛИЧЕЊУ МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Грађани Црне Горе који припадају СПЦ радују се овом свечаном чину на Цетињу

Један од лидера Демократског фронта и председник Нове српске демократије Андрија Мандић рекао је данас да се грађани Црне Горе који припадају Српској православној цркви радују доласку његове светости патријарха српског Порфирија.

Андрија Мандић. (Фото: Јутјуб)

Како је најављено, његова светост патријарх Порфирије устоличиће новог митрополита црногорско-приморског Јоаникија Мићовића у Цетињском манастиру 5. септембра, а Мандић је истакао да "више од две трећине грађана жели да устоличење протекне као свечани чин и атмосфера је добра".

"Имамо мањинску Црну Гору која је екстремизована и оно што забрињава је што се укључују и одређене криминалне стурктуре. Црна Гора располаже са довољно снаге и ако се посао добро одради неће имати проблема, питање је колико је безбедносни сектор очишћен, да ли тамо постоје труле даске или не, и да ли ће те труле даске употребити или злоупотребити бивши режим то ћемо да видимо", објаснио је Мандић за ТВ Пинк.

О наводима да устоличење не би требало да се обави на Цетињу Мандић истиче да је митрополит Јоаникије све пажљиво размотрио.

"Претходници митрополита Јоаникија су устоличени на Цетињу, све је већ припремљено. Јоаникије је пазљиво размилшљао о овоме и располаже информацијама, треба да протекне све мирно и правилно. Несумњиво да потенцијал безбедносних снага у Црној Гори може то да обезбеди. За 10, 11 месеци од победе на изборима влада није успела да очисти безбедносни апарат већ је остао повезан за криминалним делом. У понедељак ће се одржати веће за безбедност па сам уверен да ћемо имати више информација везано за бедбеносне ризике", навео је Мандић.

Американци се огласили о повлачењу са Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА