Најновије

МЛАДИЋЕВО ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ СВЕ ТЕЖЕ: Генерала након годину и по дана посетила супруга и сазнала лоше вести!

Генералу Ратку Младићу у схевенингенском притвору се поново компликује здравствено стање.

Ратко Младић. (Фото: Јутјуб)

Како каже његов син Дарко Младић, српски генерал у последње време има озбиљне проблеме са шећером и бубрезима.

- Шећер му је стално висок. Не знамо да ли му дају терапију, а не зна ни он. Ништа му не говоре. Само му донесу у кесици лекове да попије, а он не зна ни који су, ни за шта су - каже Дарко.

Додаје да породица добија штуре медицинске извештаје.

- Углавном, шећер му не спада. Имамо врло штуре информације јер нам и даље не достављају његове налазе и лекарске извештаје. Он је тражио да се сва та медицинска документација пошаље мени и адвокатском тиму, али ништа још нисмо добили - каже Дарко Младић.

Наглашава и да је утврђено да генералу бубрези лоше функционишу, да губи протеине, али да ништа детаљније не знају.

- Чујемо се са њим стално телефоном, а два пута недељно можемо и да разговарамо преко једне видео-апликације. То им је у притвору одобрено пре годину дана. Он је прилично малаксао и доста времена спава. Моја мајка му је крајем јула била у посети. Коначно су после годину и по дана дозволили да га неко из породице посети у притвору. Била је четири дана и тада је практично и сазнала да он има те нове здравствене проблеме - каже Дарко Младић.

Генерал Младић у притвору константно има неке здравствене проблеме. Пре годину и по дана оперисао је и бенигни тумор на дебелом цреву. Иако је операција добро урађена, Младић је и пре и после ње месецима имао лошу крвну слику. Гвожђе му је страховито опало. Након реакција и писмених упозорења његових бранилаца на крају је добио неопходне трансфузије крви.

Осим тога Младића мучи и висок притисак и за то већ годинама прима терапију.

Последњих година се и слабије креће јер брзо малакса. Тако, иако може да се шета и пре и после подне у затворском дворишту, често избегне ту могућност и остане у соби да се одмара.

Иначе, у притвору је протеклих година прегурао неколико блажих можданих удара који су оставили промене на његовом мозгу, а што су утврдили српски лекари прегледајући накнадно достављене снимке, анализе и поједине лекарске извештаје. Тамо је преживео и један инфаркт.

Орбан грми после најаве доласка нових избеглица! Више о томе ОВДЕ.

Изор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА