Најновије

ЦЕЦА О ПОСЛЕДЊЕМ СУСРЕТУ СА АРКАНОМ: Зуби су му били избијени, крв му је текла из уста...

Пре више од 20 година убијен је у хотелу "Интерконтинентал" Жељко Ражнатовић Аркан, а поред њега се у том тренутку налазила и његова супруга Светлана Цеца Ражнатовић која је до детаља описала ужас који је доживела у том тренутку.

Цеца (Фото: Јутјуб)

Жељко Ражнатовић Аркан (48) и његови пријатељи Миленко Мандић (44) и Драган Гарић Гара (47) убијени су 15. јануара 2000. године у београдском хотелу "Интерконтинентал" за свега десет секунди, а можда и у краћем интервалу! Ово је утврдио судски вештак балистичар, који је навео да је у том року испаљено девет пројектила, са колико су погођени Аркан и његови пријатељи.

Поред Аркана је у његовим последњим тренуцима живота била његова супруга, фолк певачица Светлана Цеца Ражнатовић која је била и један од сведока касније на суђењу, а призори које је описала су стравични.

"Притрчала сам сепареу и угледала згрушану крв на Жељковом левом оку које је било затворено. Зуби су му били избијени, а када сам га протресла, почео је да кашље и избацује крв из уста. Манда је седео погнут и крварио је из ока и уста, а Гарић је лежао поред сепареа и држећи се за стомак јецао: 'Јој, јој'. У једном тренутку чула сам Звонка Матеовића како виче: Спусти пиштољ!'", причала је Цеца и додала шта је видела потом:

"Окренула сам се и угледала младића у жуто-тегет јакни, како диже пиштољ са пода. Никада га више нисам видела", сведочила је певачица својевремено током процеса за убиство њеног супруга Жељка Ражнатовића Аркана, Миленка Мандића Манде и Драгана Гаврића.

Пре самог убиства, певачица је са сестром Лидијом била у оближњем бутику.

"По доласку у хотел сви смо отишли у бутик 'Ла Франсе', а пола сата касније Жељко је изашао да пронађе пријатеља Манду. Повремено сам са сестром обилазила своје бутике и пролазила поред пужа (сепаре) у којем је Жељко седео са Мандом и Гарићем. У једном тренутку поред њега је седео и Бранко Јевтовић Јорга, а кад сам следећи пут дошла, њега није било. Села сам мало поред супруга и отишла у 'Ла Франсе'", причала је Ражнатовићева.

"У једном тренутку у бутик је утрчао Звонко Матеовић, тражио је да му дам пиштољ јер је он испалио све пројектиле из свог оружја. Дала сам му мој валтер, али он није испалио ниједан метак. Неке жене су ми браниле да изађем из бутика, а Звонко је вриштао: 'Убијен је командант'. Смогла сам снаге и отрчала до мужа. Гарић је био на поду, Жељко је крварио, покушала сам са реанимацијом. Видела сам да је Манда на месту мртав. Вриштала сам да неко позове Хитну помоћ, док сам Жељку из уста вадила крв", рекла је Арканова удовица, па открила да је она помогла да се Аркан одведе до приватног возила и брзо превезе у болницу.

"Ухватила сам га под пазух једне руке, Звонко под пазух друге руке, а онај човек и Лидија за ноге. Једва смо га провукли кроз кружна врата. Сместили смо га у бели полицијски џип 'пајеро', али је један полицајац рекао да нема дозволу старешине да вози ауто, тако да се онај човек понудио да БМВ превезе Жељка у болницу", рекла је тада Цеца.

На под хола у "Интерконтиненталу" падале су чауре, чаше, шоље и флаше, а гости су залегли на под склањајући се од рафалне паљбе. Полиција је на лице места дошла брзо, али не и Хитна помоћ Аркан је рањен са три хица у главу, а пројектили су му разорили мозак. Тешко је рањен у 17.10 часова, па неслужбеним возилом пребачен у Урегентни центар, али упркос напорима лекара да га спасу, умро је у 18.45 сати на операционом столу.

За Арканово убиство је осуђен бивши полицајац Добросав Гаврић у Србији на 35 година, али је ухапшен тек 2012. у Јужноафричкој Републици. Суђено је и саучесницима Милану Ђуричићу и Драгану Николићу који су добили по 30 година.

Како је Аркан ишутирао Мирослава Илића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА