Најновије

ШТА ЈЕ СА МОЗГОМ? Чанак наставља са бруталним провокацијама, долази да диже тензије на Цетињу и да “брани” манастир од Митрополије!

Он каже да не иде на протест против устоличења митрополита Јоаникија већ против, како каже потирања црногорске државности, самобитности и идентитета и понижавања једног од најважнијих симбола тог идентитета, а то су, каже, Цетиње и манастир Светог Петра Цетињског.

Ненад Чанак. (Фото: Јутјуб)

Чанак је казао да му је место на Цетињу управо због тога што није ни црногорски држављанин, а ни верник он одговара.

-Важно је да будем тамо и да обезбедимо да ти протести буду грађански. Оно што тамо може да се деси је варница за увођење ванредног стања у Црној Гори, да би онда то био изговор да се направи заокрет у деинституционализацију, да замрзне односе са НАТО, тражи помоћ од Србије. Ако би се молио некоме или нечему, то би било да случајно не падне кап крви јер ће она упалити балканско буре барута и то само због бесрамне потребе за влашћу појединаца-објашњава своју улогу на Цетињу Чанак.

Председник ЛСВ каже да као одговоран човек на протест иде да спречи “зао наум оних који би да направе поделу на Србе и некакве псеудо Црногорце које називају Милогорци” и додаје да Црногорци сматрају Србе за своју браћу, али да не желе да им неко у њиховој кући говоре ко су и шта су.

На питање да ли је његов одлазак мешање у унутрашње ствари друге државе, Чанак одговара да се нико није упитао да ли је таквог мешања било и приликом организовања такозваних аутолитија које су, према његовим речима, била злоупотреба вере у политичке сврхе.

Чанак је додао да председник Србије Александар Вучић не смије непозван отићи на Цетиње, већ једино уколико му позив упути Мило Ђукановић.

-Зашто би Вучић долазио на верски догађај у Црној Гори као председник Србије у којој су црква и држава раздвојени, осим ако није реч о државном пројекту. Е онда је ситуација сасвим другачија, али председник Вучић у том случају мора показати да ли поштује Устав јер одласком у другу земљу, непозван, јер њега мора позвати Мило Ђукановић, показао би да то нема везе са вером већ само са тим да се из свих оруђа иде да Црна Гора нестане, а колико ја знам Црногорце, то неће моћи”, сматра Чанак.

Застава „Талибана“ над Кабулом? Више о томе ОВДЕ.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА