Најновије

ОТКРИВЕНО КАКО СУ РАЗБИЈЕНЕ БАРИКАДЕ НА ЦЕТИЊУ! Филмској акцији устоличења митрополита претходила драма

У готово филмској акцији устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу учествовао је и Марко Бато Царевић, градоначелник Будве, који је специјалцима уступио своју грађевинску машину - утоваривач, којим су разбијене барикаде.

Барикаде на Цетињу (Фото: Јутјуб)

Царевић се, када су га специјалци питали да ли може да им да машину, али и да ли жели на тај начин да уђе у целу ту причу, насмејао и рекао да би за патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија сам, ако треба, возио утоваривач од Будве до Београда.

И сам би возио

Када су специјалци позвали Царевића, јер су једино њега проценили да је од поверења и да ће ићи до краја, и питали да ли сме да им да грађевинску машину којом би разбили барикаде, градоначелник Будве се насмејао и рекао да за патријарха и митрополита може сам да иде машином од Будве до Београда. Рекао је: "Ако треба, за патријарха и митрополита и да се погине", и ако и не врате машину, никакав проблем - каже добро обавештен извор.
Први човек Будве је довезао машину на договорено место, где је она била сакривена наредних пет сати, а онда је возач машине (касније одређен) чекао сигнал у строгој тајности.

Маневар

Пред почетак акције на барикадама су се налазили један шлепер хладњаче, пет аутомобила, гомила гума, верује се да су истоварене из целог једног камиона, колико их је било, и грађевинска машина утоваривач, њихов. Демонстранти су били убеђени да не постоји неко ко то може да прође - истиче извор и додаје: - Царевићева машина је пробила барикаде, прошла кроз упаљене гуме, које су гореле пламеном и изнад саме машине. 

Чудна одлука Вељовић не иде у притвор

Веселин Вељовић, саветник за безбедност председника Црне Горе Мила Ђукановића и бивши директор полиције, неће ићи у истражи затвор, одлучило је веће Основног суда на Цетињу, преносе црногорски медији. Основни суд је одбио жалбу тамошњег Основног државног тужилаштва. Међутим, иако су одбили да га пошаљу у притвор, у закључку већа се наводи да постоји основана сумња да је Вељовић извршио кривично дело напада на службено лице у вршењу службене дужности. Верују, ипак, да Вељовић неће поновити кривично дело "јер је неизвесна околност" да ће се појавити на новим скуповима.

Небојша Медојевић тврди Абазовић и Кривокапић гарантовали Милу да устоличења неће бити

Небојша Медојевић, један од лидера Демократског фронта, изјавио је јуче да је полиција имала наређење да не спречава постављање барикада на дан устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу 5. септембра. Медојевић је рекао и да су против устоличења били директор Управе полиције Зоран Брђанин, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, али и потпредседник владе Дритан Абазовић.

- Истина је да је Дритан Абазовић читав дан и ноћ убеђивао митрополита и патријарха да одустану од устоличења на Цетињу - рекао је Медојевић за црногорске медије. Поред тога, он је навео и да има поуздану информацију да су Кривокапић и Абазовић гарантовали Милу Ђукановићу да се устоличење неће одржати.

Погинуо руски војник у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА