Најновије

ПОДНЕТА КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Изазивање националне, расне и верске мржње!

Здравко Кривокапић очекује да се Мило Ђукановић, за кога је покренут опозив пред Скупштином Црне Горе, саслуша пред надлежним тужилаштвом.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Адвокат Здравко Ђукановић поднео је Вишем државном тужилаштву у Подгорици кривичну пријаву против председника Црне Горе Мила Ђукановића због изазивање националне, расне и верске мржње.

Здравко Ђукановић, који је бранилац бизнисмена Душка Кнежевића, навео да је црногорски председник у интервју за “Јутарњи лист” назвао Српску православну цркву квазиверском заједницом, а председника Србије Александра Вучића је упоредио са Хитлером и оптужио га да жели Косово и Метохију без Албанаца и Црну Гору без Црногораца.

Овакве нетачне, али опасне тврдње су, како је наведено, усмерене на изазивању мржње и нетрпељивости према српском народу, а имајући у виду функцију коју Ђукановић обавља као председник Црне Горе могу имати несагледиве последице.

– До сада је Ђукановић више пута пријављиван за квалификовани, тешки облик кривичног дела изазивање националне, расне и верске мржње, али очигледно да је тужилаштво у Црној Гори и даље заробљено и да не реагује или не сме да реагује против њега – навео је Кнежевићев адвокат.

Он очекује да се Мило Ђукановић, за кога је покренут опозив пред Скупштином Црне Горе, саслуша пред надлежним тужилаштвом, да се изјасни на све битне околности овог интервјуа и да се против њега покрене кривични поступак у којем ће бити кажњен по закону.

Ђукановић уплашен због хапшења које му прети Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА